Здравейте питането ми е следното. Пунтото 98г. при студен старт работи на 600 об и то неравномерно, сякаш не е на максималния брой цилиндри. Като му подам газ или като го оставя да поработи се нормализира и звукът му се променя. Мислех че са свещи но индикатора на таблото не примигва и въобще не присветква. При този случай да се насоча ли отново към свещи или да търся другаде проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто МК1 работи на два или три цилиндъра
Collapse
X
-
Re: Пунто МК1 работи на два или три цилиндъра
eacan написа:Здравейте питането ми е следното. Пунтото 98г. при студен старт работи на 600 об и то неравномерно, сякаш не е на максималния брой цилиндри. Като му подам газ или като го оставя да поработи се нормализира и звукът му се променя. Мислех че са свещи но индикатора на таблото не примигва и въобще не присветква. При този случай да се насоча ли отново към свещи или да търся другаде проблема.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Ако ти се скапят свещите няма да светне нищо по таблото това е друго Свали ги и ги виж поне на външен вид дали са добре Кабелите също виж дали не са напукани в тъмното дали не светят /прехвърча изкра / като работи колатаhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Да, забравих да кажа за двигателя, точно 1.7ТД 70кс. Не знам дали е от значение но съм с калпав акумулатор и след много въртене пали (там с горепосочената двуцилиндрова работа). Но дори някой със читав акумулатор да ми даде ток, пали от раз, но пак го има това със малкото цилиндри......."След като поработи 5- 10 секунди оправя ли се"....... Да колега горе долу след толкова се оправя или дори за по-малко ако я изфурсирам......."Май е тд 70hpТогава други работи са причина да не работи"....... Къде да търся проблема, ако не са свещите?
Коментар
-
Първо, Честита Коледа :D на всички съфорумци!- относно губенето на цилиндри , наскоро и моята правеше този проблем.Реших го ,незнам да ли е от новите свещи подгревни,но като ги смених ,проблема изчезна.Старите ги запазих ,защото при пробата на акумулатора,работеха всичките,явно като са под товар всичките,нещо ставаше, защото при мен губеше само един цилиндър в първите 3-5сек. ,след което си работеше нормално.За акумулатора незнам какво може даокаже, освен да шашне имобото,и по-трудния старт.Защото моя трета зима кара,но вече усещам че си заминава,вече вижда зор при падането на температурите. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Fiat palio 1.7td
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар