nsn написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стилото пали трудно като е студено?
Collapse
X
-
emzo написа:Не го вкарвай във филм, определено има вятър в цилиндрите. Поне август имаше.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
lhristov написа:emzo написа:Не го вкарвай във филм, определено има вятър в цилиндрите. Поне август имаше.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
FGRC написа:Пробвай първо да дадеш два.три пъти само на контакт и тогава завърти мотора.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
dobrujanetza написа:След първи студен старт за деня и като потеглиш- при рязко подаване на гас чува ли се металическо причукване? Ако го има- работата отива на дюзи.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
emzo написа:nsn написа:премери компресиятаBravo 1.9d 97г
Коментар
-
надали от компресия няма да пали,още повече ,че е мерена скоро.трябва да се закачи на диагностика когато е студено и не иска да пали,тогава да се видят някои параметри на стартер,нали нас това ни интересува,то като запали мотора всичко е ясно,но какво се случва на стартер на минус 5 ,това е най-интересното
Коментар
-
nsn написа:emzo написа:nsn написа:премери компресиятаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
А друга нафта или добавка . Брат ми имаше такъв проблем с ниските градуси като взе Стилото, реши го с добавки.Сега се сещам че му правеше номера с Алпин дизел на омв.Беше сигурен че не е нафтата и му отне доста време докато не го посъветваха съседи с дизели да си сложи добавка. Не знам каква ползва но сега пали като змей.
Коментар
-
kiriluz1 написа:А друга нафта или добавка . Брат ми имаше такъв проблем с ниските градуси като взе Стилото, реши го с добавки.Сега се сещам че му правеше номера с Алпин дизел на омв.Беше сигурен че не е нафтата и му отне доста време докато не го посъветваха съседи с дизели да си сложи добавка. Не знам каква ползва но сега пали като змей.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
При мен, както писах в другата тема проблема ми се появи в края на миналата зима. Не обърнах внимание, защото ми се случи в последните студени дни и след това съм нямал проблеми, но...Тогава ми правеше проблема при температури от -4 градуса и надолу - пак при по-дълъг престой и пак само в сутрешните стартове.Със сегашното застудяване проблема вече ми е наличен пак при дълъг престой, но вече при температури около 0 и +2 градуса, съчетани с минусови нощни и значително повече въртене на стартер. Този факт обаче ме безпокои и накланя везните към загуба на компресия във времето, въпреки, че съм правил основен ремонт на колата преди 50 000 км. (бутала, сегменти), в същото време - не губя масло, антифриз, имам разход близък до каталожните данни на този автомобил, имам добра динамика, мотора е спокоен с едва доловими вибрации във волана. Пробвал съм с добавки в горивото. Дори си ги ползвам превантивно, а ефекта от тях го усещам по-скоро в разхода и звука на мотора, но до там...Нито имат вина, нито пък "лекуват" сегашните ми неволи.Когато паля сутрин колата наистина имам усещането, че горивото не ми стига. В момента съм без обслужващия ремък и мислих да запаля без него, но пък навън е 6 градуса...Ще бъда подведен.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар