@ntodorov - Според мен от студа се свива някоя връзка и лапа въздух от там, което причинява и бълбукащите звуци в опитите да се самообезвъздуши системата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем: не пали Bravo JTD (видео)
Collapse
X
-
@ntodorov - Според мен от студа се свива някоя връзка и лапа въздух от там, което причинява и бълбукащите звуци в опитите да се самообезвъздуши системата. .... ами да точно това имах аз предвид че системата не е обезвъздушена като хората ... за тва така се мъчи да запали но успява чак след продължително въртене ... помпа дюза-та има един клапан който задържа нафтата а при ЖТД-то не знам кво има но ще е нещо подобно
Коментар
-
HATPOBEH написа:Колеги , аз имам една работеща подгревна свещ (на 3-ти цилиндър) на -5 гр въртя не повече от 2 сек. пали и в момента на палене оборотите се форсират на 1000 - 1050 и след това застават на 870 об. мога да направя клип ама сега няма такива студове като миналата седмица ... нафтата ми не се е качвала над 2-та чертичка от месеци ... горивния филтър не съм го сменял с тази смяна на масло защото нямах време ... но най-важното е че в нафтата слагам Castrol TDA и малко от време на време малко бездимно 2Т масло 1гр. за литър (но не на всяко зареждане само като ще раздавам газ или имам насрочена гонка с някой) по едно време карах с една червена нафта от Рудника страшно вървеше бравото ама и голям разход ми даде с нея със 140 ми даде извън градско 7 разход апък с нафтата от бензиностанцията ми дава 4 и половина най-много 5 на 100 км пак със 140 ако карам , апък с 90 - 100 и под 4 пада ... та съвета ми към колегата е да си види помпите защото звука който чувам е като на майка ми полото сутрин (помпата си изтърва нафтата и пали със много въртене 15-20 сек. а и 4-те свещи са нови и работещи) УСПЕХ колега ! ако ти трябва нещо аз имам още едно Браво JTD че и чипосано за части :PBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Бравото не го давам за нищо .... в сряда нова загора - софия - софия градско - монтана (за монтана навигацията ме прекара през петрохан) - и обратно от монтана към нова загора .... пробег 800 км (фиата вози твърдо ... убих са от път ) 150 лв нафта налях ... (като бях на резерва ) и се прибрах с половин резервоар .... ддз добре ли гори не гори ли добре .... ходихме с бащата да му търсим кола и най-накрая харесахме и купихме от Монтана мазда 6 спортвагон 2.0 д 136 коня ... бая варви ... ама с бравото му опънах шушоните по магистралата ... до 200 много му дръпнах ама на 200 фиата спира пък онова продължава (искам и фиата да варви така (много съм ТЪП ... оспамих темата на колегата ) Yellow_Flash_Colorz_PDT_13
Коментар
-
Една идея от мен. Свали пистовия ремък и пробвай да запалиш, за да изключиш доста въртящи се части.На мен звукът ми прилича на един или повече неработещи цилинри.Подгревните свещи не може да са проблем според мен. На -10 се опитвах да запаля. Запалих след около 20 мин въртене и какви ли не опити.Оказа, се че само една свещ е работила. Звука е доста подобен.Преди 3 години някъде имах доста странен проблем. Страшен звук, но не както твоя. Както работи мотора на празен ход и започва едно чукане, но толкова силно, че имам чувството сякаш мотора щч излезе от коша. Гася веднага, паля и няма никой. Тогава си мислих, че е от маховика. След години, демпферната шайба и фрайлауф шайбата на генератора се прецакаха. Може би е било от тях.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
bgeorgiev написа:Колега @ntodorov има ли развитие по твоя проблем , че и мен ме е налегнало нещо и не мога да разбера какъв е проблема и пак започна със застудяването?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Имах подобен проблем с ЖТД двигател. Звука при опит за стартиране да не кажа, че беше същия. Решението се оказа в ЕГР-а. След затапването му, всичко се нормализира - перфектен старт, чудесна работа на двигателя. Съмнявахме се в какво ли не, проверявахме какво ли не (като при теб повечето неща). Бях пуснал тема за проблема, някой от колегите предположи ЕГР. И се оказа прав Дано и при теб да е този минимален откъм средства и време ремонт'99 FIAT Marea Weekend TD75
Коментар
-
Steffcho написа:Имах подобен проблем с ЖТД двигател. Звука при опит за стартиране да не кажа, че беше същия. Решението се оказа в ЕГР-а. След затапването му, всичко се нормализира - перфектен старт, чудесна работа на двигателя. Съмнявахме се в какво ли не, проверявахме какво ли не (като при теб повечето неща). Бях пуснал тема за проблема, някой от колегите предположи ЕГР. И се оказа прав Дано и при теб да е този минимален откъм средства и време ремонтA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар