Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto 1.7TD - Не загрява

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto 1.7TD - Не загрява

Здравейте.Днес забелязах, че при двигател, работил над 1 час , стрелката на температурата ми стои едва отлепила се от началото. Също и парното духа не толкова топъл въздух, както би трябвало да бъде.На какво може да се дължи това?
    Прикачени файлове

Запецнал отворен термостат.Извънградско ли си карал, понеже стрелката е доста ниско.Проверката е следната: палиш, чакаш малко да поработи и леко да загрее двигателя. Пипаш тръбата която излиза от термостата и отива към радиатора (би трябвало да е лявата, тази откъм шофьорското място).Ако е топла и радиатора е започнал да се затопля преди стрелката да е отишла на средата - термостата е заминал.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Да, също така ако я оставиш на място ще загрява, и като потеглиш ще пада стрелката. Напърво време номера с кашона пред радиатора може да пробваш, ако нямаш възможност за смяна на термостата.
      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Re: Punto 1.7TD - Не загрява

bulld0g_ написа:
        Здравейте.Днес забелязах, че при двигател, работил над 1 час , стрелката на температурата ми стои едва отлепила се от началото. Също и парното духа не толкова топъл въздух, както би трябвало да бъде.На какво може да се дължи това?
        Термостат! Блокирал е в отворено положение, много са майнати, и смяната също. :D Нов зависимост от изпълнението, със или без клима, цени от 86-7 лв до 140-150 за уж марков.Аз преди 6 месеца смених с фачет,броих 105лв ,но какво да се прави, при мен бе блокирал полу отворено, което е по зле, защото се нарушава правилната циркулация на системата,което води до прегряване.....
        Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
        X