Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охладителната система надува ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с охладителната система надува ...

Колата е 1.9 чист дизел 65 коня не е фиат . Но смятам че се пак мога да получа комптентно мнение. Проблема е следния , надува яко мъркучите към радиатора и след него. Надува и маркучите на парното. Стават адски твърди . И почва да хвърля охладителна течност от разширителния съд. От начало мислехме че е термостат сменихме го , обезвъздушаваме я да не би останал въздух да е ама не надува си и тва е ... Сега предполагаме ,че е водната помпа или гарнитурата ? Някакви наставления да ми дадете . Маслото е чисто няма вода ... За съмнение за спукана гарнитура.
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

спукана глава.и аз май съм така.когато работи мотора от компресията се надуват мъркучите или поне нещо такова.
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

Коментар

superfiata написа:
      спукана глава.и аз май съм така.когато работи мотора от компресията се надуват мъркучите или поне нещо такова.
      Колега дали наистина е главата , щото съм намерил за 100 лева глава. От същия мотор ... По принцип не я караме много колата , но наскоро почна да надува и да хвърля течност през разширителния сът , и решихме да и сменим антифриза и белкем изгоним въздуха . Сменихме анттифриза , попринцип колата си нямаше парно незнам защо викам чакай да продухам радиаторчето и с въздух да тръгне ... Да ама не и 2та маркуча парят , но топло няма , сменихме и термостата , обаче си надува и пак топло няма и накрая ми писна и еса я зарязахме и искам съвети ако може. Говорим си с баща ми и той вика спукана глава и гони изгорели газове ... Ако не е помпата да търся друга галва гумички на клапаните , нова гарнитура и да я събирам ... Отделно че като обездушавах парното толкова беше надула че като отвих скобата на маркуча , самия маркуч фръкна и помъкна един температурен датчик с себе си , на когото още немога да му намеря мястото понеже е супер теснотия. Колата е РЕНО канго 1.9 Д чист дизел.
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Задръстено е радиаторчето, за това няма парно.За надуването нищо не мога да ти кажа.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Чета при другите марки дизели ,че е основен проблем и го има и при тях , и точно както казват няма парно , и разширителния съд балбука и надува ... прелива и говорят за спукана гарнитура .

Коментар

просто си духнал гарнитурата.следва шлайф,ремонт на клапаните,нови гумички,нови болтове и газ

Коментар

ivel написа:
              просто си духнал гарнитурата.следва шлайф,ремонт на клапаните,нови гумички,нови болтове и газ
              М дам точно , а защо шлаиф ? мотора не е прегряван само е на 300 000 км

Коментар

Задължително шлайф да се изправи ако има нещо криво. Може да е гарнитура може и да е глава спукана. Като се направи да не надува и ще имаш парно.
                Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
                харчи: DOSTA

Коментар

avent написа:
                  Задължително шлайф да се изправи ако има нещо криво. Може да е гарнитура може и да е глава спукана. Като се направи да не надува и ще имаш парно.
                  Ще отоворим киндер сюрприза да видим каква изненада ми готви А защо нови болтове ,с каква цел ? Какво им е на старите ?

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                    avent написа:
                    Ще отоворим киндер сюрприза да видим каква изненада ми готви А защо нови болтове ,с каква цел ? Какво им е на старите ?
                    Разтягат се.

Коментар

препоръчвам гарнитура на пайен или виктор-ренц

Коментар

А може и капачката да не работи както трябва и от това да надува

Коментар

chaveto написа:
                          Глупости.Имаш да сваляш глава колега - гарнитурата е отишла.

Коментар

Потвърждавам че има проблем със гарнитура на главата или самата глава това Рено! Позволих си да отгатна марката дано колегите не се докачат от това.Успех!

Коментар

Airfan написа:
                              chaveto написа:
                              Глупости.
                              Какво искаш да ми кажеш, че когато капачката е заминала и няма да надуе маркучите.Знаеш ли, че от проблемна капачка гърмят маркучи, радиатори...

Коментар

Working...
                              X