Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик обогатител за Темпра 1.9

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик обогатител за Темпра 1.9

Здравейте, имам темпра 1.9 турбодизел и искам да ви попитам как мога да проверя датчика обогатител дали работи коректно. Днес демонтирах термостата от двигателя за да го сменя и искам да разбера дали този датчик работи коректно и ако не да сменя и него но как да го пробвам. До сега когато запаля колата ми държи доста ниски обороти когато е студена около 600 оборота, а като се позатопли малко и и си вдига оборотите на около 800-900. Според мен това не е нормално, не трябва ли да имам по високи обороти когато колата е студена и да паднат когато се затопли. Термостата ми беше постоянно отворен и затова съм го свалил за да го заменя с нов но не зная как да разбера дали и този датчик не е за смяна. Благодаря предварително на всички които се отзоват.

Нормалната работа е когато е студено да има принудително повишен празен ход.Щом са ниски оборотите значи не работи системата!Поздрави!

Коментар

Здравейте, смених прословутия термостат но явно този датчик не работи защото и да е вързан и да не е няма разлика. Има обаче друг проблем сега, след смяната на термостата протече от едната тапа на блока и пак съм до никъде. Този път ще я карам на майстор това упражнение не е за мен. Закривам темата.

Коментар

Няма нищо сложно,само малко разглобка
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
        X