Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Стило гори масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въобще не е така,но да не изкривяваме темата на колегата.За 0 и 5в40 трябва и да си със заводските хлабини.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC,изказваш, се без да вникнеш в смисъла и спецификациите на маслата.дали ще караш с 0-40,5-40 или 10-40,няма никаква разлика във вискозитета на загрял мотор,не обаче така стоят нещата на студен-там с 0-40 сутрин е доста по-рядко от 10-40 и именно това улеснява старта.ето защо хлабините не играят роля.виж ако говорим за 5-30,там вече щях да се съглася с теб.иначе освен вискозитета тези масла се различават и във структурата и класификационния клас,но това е друга тема.

Коментар

Е сам стигна до истината,като ти е хлабав мотора сутрин не е ли по добре да е малко по висок вискозитета.Ти говориш за загрял мотор но по важно е мазането на студения мотор.А защо има според теб 0в30,5в30,20в20,20в50.10в60,15в40 и т.н.Когато мотора е на малко пробег/до 100к/ съм съгласен ама над 200к е редно малко по висок вискозитет.Зависи и в какви климатични условия се експлоатира автомобила.Производителите обикновенно дават маслата според температурата а не според пробега,но той също е от глямо значение.За БГ 10в40,60 мисля,че е най подходящо,но всеки има право на избор.

Коментар

аз пък си мисля ,че ти стигна до отговора-ако ще и на 500к да е мотора,най-важно за всеки мотор е доброто мазане при т.нар. сух старт.това мазане е най-добро с по-рядко масло,тъй като маслото достига по-бързо до лагерите,а там хлабината е около 4 стотни,така,че нали се сещаш ,че по-гъстото масло по-бавно ще достигне и т.н.да не говорим,че едното масло е синтетично,а другото е полусинтетика.

Коментар

А да го приключиме тоя спор,те първа няма да откриваме топлата вода.Всеки сам си избира маслото.Аз съм избрал 10в и съм доволен от мотора а и някъде бях снимал състоянието на клапаните/чистотата/на мотора.индекс /температура / кинематичен вискозитет0W / -30 / 3.85W / -25 / 3.810W / -20 / 4.115W / -15 / 5.620W / -10 / 5.6 Обърни внимание на кинематичния визкозитет/колко е разликата.

Коментар

FGRC написа:
              А да го приключиме тоя спор,те първа няма да откриваме топлата вода.Всеки сам си избира маслото.Аз съм избрал 10в и съм доволен от мотора а и някъде бях снимал състоянието на клапаните/чистотата/на мотора.индекс /температура / кинематичен вискозитет0W / -30 / 3.85W / -25 / 3.810W / -20 / 4.115W / -15 / 5.620W / -10 / 5.6 Обърни внимание на кинематичния визкозитет/колко е разликата.
              Колеги благодарим за изчерпателната инфо за мазането,но някой ще помогне ли с проблема ми !Той продължава !
              Fiat Stilo 1.9 jtd

Коментар

Тои няма и да приключи без намесата на сервиз и почти сигурно със сваляне и ревизия на главата и сегментите.
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
                  Тои няма и да приключи без намесата на сервиз и почти сигурно със сваляне и ревизия на главата и сегментите.
                  Е това е отговор,това исках да чуя.някои смятат ,че може да е проблем в турбото !
                  Fiat Stilo 1.9 jtd

Коментар

Трябва да се огледа и диагностицира колата на място така от разстояние нищо сигурно не може да се каже но ако разхода се е появил в момента на скъсания ремък 99.99 % е сигурно че без подмяна на водачи няма да се разминеш...
                    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Още ли не сте отворили този мотор ??? Колега, нали обясни, че разхода на масло се е появил непосредствено след късането на ангренажния ремък ... ?!?!? Ако наистина е така, отивай в сервиз и започвайте да сваляте главата. 100% има проблем някъде по нея. Има много варианти. Писането във форума няма да реши проблема. Просто отиди в сервиз и разглобете този мотор ...

Коментар

yovo написа:
                        ...някои смятат ,че може да е проблем в турбото !
                        Ако беше от турбото до сега да ти е изгорило маслото и да ти е блокирал двигателя.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Имам подобен проблем с горенето на масло . Наскоро взех Fiat Stilo 1.9 jtd 115 hp хечбек . Когато я взех беше ниско нивото на маслото , долях , но после пак намаля. Реших да я засека , примерно , при чека на системата ми показа 2 от 6 черни точки за маслото , долях и станаха 4 , след около 400 километра падна пак на 2 , вероятно е изгорила някъде към 300-400 мл масло за 400 километра , влизах под нея , течове не забелязах. Когато я взех ми казаха , че е сменяно наскоро маслото , даже не знам какво масло е ... Колата има мощност , макар , че нямам с какво да сравня , досега съм карал най-много 75 коня , и то Голф , нямат нищо общо .... Не пуши много , само понякога забелязвам пушек... Общо взето това е малкото информация която имам засега . Някакви предположения?
                          Fiat Stilo 1,9 jtd

Коментар

Вдигни и виж има ли много масло във въздушния път. Вероятно гори от турбината