Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на ГНП Bosch-JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ремонт на ГНП Bosch-JTD

Колегите, кажете от къде могат да се закупят елементите за ремонт на помпата, споменавани в тази тема, че май там ми е проблема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44558
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

И аз бях тръгнал по този път и да ти кажа май не си струва. Трудно ще ги намериш /може би в Бош-Киров/, аз лично счупих маркова еврейска звезда като тръгнах да развивам болта на капачето ан гнп-то и развалих и главата на болта... Добре, че вече бях сменил помпата с 2 ръка за 60 лв.Вземай друга помпа от проверен човек за 60-100 кинта и давай газ. Като знам и качеството на частите, няма да се учудя да карат 20 000 с тези нови помпени елементи. Ти как разбра, че там ти е проблема?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Auto+ КировНищо им няма на частите, ако не са китайски, карат много.Ама и на мен ми е интересно как е стигнал до този извод
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Гледах данните на регулатора. Уж си е у ред и от там се прехвърлих на помпата.Проблема е, че гасне при голямо натоварване, бях пуснал тема нейде назад, да не повтарям нещата от нея...А може и да съм в тотална заблуда
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ами не е това реда, ама като имаш пари за харчене....
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Проблема е, че хич ги нямам, ама на няколко пъти колата ме постави в кофти ситуация при изпреварване и трябва да го оправя.Пуснах питанки към ауто+ и към бош да видя дали разполагат с частите, пък после ще му мисля.Ще направя малко по-убедителни тестове и ще публикувам резултатите в другата тема, че сега я изнамерих. Тази може да я приключим
            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Намери някой с жтд около теб и си разменете регулаторите.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Намери някой с жтд около теб и си разменете регулаторите.
                И ако регулатора има микрофилтър- почисти го.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Мисля че има и по-лесен начин,направи лог на момента когато ти забива.Гледай искано и действително налягане +процентната работа на регулатора.Ако регулатора ти работи на големи проценти(70/80 ,,,) и в същото време има разминаване във искано и действително налягане да речем 100 бара и нагоре тогава смело прави ремонт (качествен) на помпата.Втората употреба са нож със две остриета.Избора е личен а коментара е от сърце при това подплатен със опит.Успех!

Коментар

/колега ремонтни буталца за помпата има в киров/.бош.в плевен имате бош.цената им е около 68/70 лв. броиката.определено има ефект но не очаквай чудеса.личен опит
                    198mjet Bravo

Коментар

GeletoFIATbravo написа:
                      /колега ремонтни буталца за помпата има в киров/.бош.в плевен имате бош.цената им е около 68/70 лв. броиката.определено има ефект но не очаквай чудеса.личен опит
                      Какво значи има ефект, но не очаквай чудеса ?Помпите се рециклират пълноценно, стига този който я прави, да знае какво прави От ремонт на помпа няма да стане +20коня.Ако след ремонт на помпа пак прави мизерии или не е ремонтирана като хората или има друг проблем.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И в ауто+ ми писаха че ги имат - 61 лв. бройката.
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

ремонта си го правя сам.с нови части и тн.не ми е първа нито последна помпа надявам се.под не очакваи чудеса разбираи че не е като когато е излязла от завода.при всички положения са умрели поне 30 от 115кс
                          198mjet Bravo

Коментар

ти как го установи и как разбра че са толкова коне и най-важното как разбра че са умрели от помпата

Коментар

В помпата също има и клапани от които може да има проблем.

Коментар

Working...
                              X