Колегите, кажете от къде могат да се закупят елементите за ремонт на помпата, споменавани в тази тема, че май там ми е проблема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44558
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на ГНП Bosch-JTD
Collapse
X
-
И аз бях тръгнал по този път и да ти кажа май не си струва. Трудно ще ги намериш /може би в Бош-Киров/, аз лично счупих маркова еврейска звезда като тръгнах да развивам болта на капачето ан гнп-то и развалих и главата на болта... Добре, че вече бях сменил помпата с 2 ръка за 60 лв.Вземай друга помпа от проверен човек за 60-100 кинта и давай газ. Като знам и качеството на частите, няма да се учудя да карат 20 000 с тези нови помпени елементи. Ти как разбра, че там ти е проблема?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Гледах данните на регулатора. Уж си е у ред и от там се прехвърлих на помпата.Проблема е, че гасне при голямо натоварване, бях пуснал тема нейде назад, да не повтарям нещата от нея...А може и да съм в тотална заблуда"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Проблема е, че хич ги нямам, ама на няколко пъти колата ме постави в кофти ситуация при изпреварване и трябва да го оправя.Пуснах питанки към ауто+ и към бош да видя дали разполагат с частите, пък после ще му мисля.Ще направя малко по-убедителни тестове и ще публикувам резултатите в другата тема, че сега я изнамерих. Тази може да я приключим"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Мисля че има и по-лесен начин,направи лог на момента когато ти забива.Гледай искано и действително налягане +процентната работа на регулатора.Ако регулатора ти работи на големи проценти(70/80 ,,,) и в същото време има разминаване във искано и действително налягане да речем 100 бара и нагоре тогава смело прави ремонт (качествен) на помпата.Втората употреба са нож със две остриета.Избора е личен а коментара е от сърце при това подплатен със опит.Успех!
Коментар
-
GeletoFIATbravo написа:/колега ремонтни буталца за помпата има в киров/.бош.в плевен имате бош.цената им е около 68/70 лв. броиката.определено има ефект но не очаквай чудеса.личен опитF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар