Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Marea 1.9 JTD губи мощност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Marea 1.9 JTD губи мощност

Здравите. От известно време се случа нещо много странно като излизам паля колата оставям я да поработи малко и тръгва движа се нормално и изведнъж колата губи мощност подавам и газ но оборотите се вдигат много бавно. И изведнъж решава че е наред и се "отпушва" и бълва едни кълба дим (цял тир мога да скрия :D ) и до тук прави го по веднъж, Има дни в които не се случва.пътувам по един и същ маршрут и съм забелязал че го прави винаги на едно и също място.Възможно ли е да е от маслото скоро трябва да го сменям или от някой филтър или ангренажен ремък.Също така ме съмнява и турбото попаднах на една много гадна нафта и от тогава сякаш го изгубих някъде почти не дава признаци на на съществуване.Благодаря предварително.

откачи буксата на дебитомера и покарай 2-3 днитурбото от гадна нафта няма да му стане нищои какво означава гадна нафта за теб?
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

провери и турбо пътищата за пробив

Коментар

nsn написа:
        откачи буксата на дебитомера и покарай 2-3 днитурбото от гадна нафта няма да му стане нищои какво означава гадна нафта за теб?
        като карах с "гадната нафта" мощноста и падна с около 25% 30% и тостоянно бълваше черен дим

Коментар

Това ли е буксата за дебитомера
          Прикачени файлове

Коментар

Да това е буксата на дебитомера. Не бях виждал такова изпълнение на JTD в мареа. И спри да наливаш боклуци в резервоара.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
              Да това е буксата на дебитомера. Не бях виждал такова изпълнение на JTD в мареа. И спри да наливаш боклуци в резервоара.
              Месри. А за боклуците само веднъж се излъгах и ми бе достатъчно.

Коментар

nikolce написа:
                Това е ЖТД-110 - ЦФ-3. Огледай коляното на смукателния колектор- трябва да има един маркуч забоден в него- от долната страна.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                  Това е ЖТД-110 - ЦФ-3.
                  Това изпълнение на 1.9JTD го бях забравил .
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

Затапи си ЕГР-клапана ако не е направено досега. На 50% съм сигурен, че ако не е затапен е от него проблема.

Коментар

Re: Fiat Marea 1.9 JTD губи мощност

DDF написа:
                      паля колата оставям я да поработи малко и тръгва движа се нормално и изведнъж колата губи мощност подавам и газ но оборотите се вдигат много бавно. И изведнъж решава че е наред и се "отпушва" и бълва едни кълба дим
                      Оня ден един сеат пд 3 цил. имаше същите симптоми, просто дюзата на единия цилиндър отказваше да работи.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И на мен ми се струва че е ЕГР щом проблема зависи от обороти и степента на загряване.
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Toлкова ли няма във Варна кой да я прочете? А проблема не е в ЕГР-а - от него ще дими много над 2000 оборота.
                          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Ало има някой колега от Варна който желае да я погледне с удоволствие ще я закарам където трябва

Коментар

dobrujanetza написа:
                              А проблема не е в ЕГР-а - от него ще дими много над 2000 оборота.
                              От него може да си дими постоянно ако не затваря добре. Според мен засяда за момент и от там идва проблема. Затова колегата да го затапи и то ще си покаже.

Коментар

Working...
                              X