Здравейте колеги.Колко оборота е нормално да държи този дизелак на "празен ход? Оборотомера ми е до 7000 об./м. което ми се вижда много за дизел. Като я запаля и работи на място се кандилка между 550-600 об./м. и има гадни вибрации във волана. Въпросът ми е към колегите с Пунто 1,9JTD - и вашите оборотомери ли са до 7000 об. и реални ли са им показанията? Автомобила все още не е четен на диагностика за сравнение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.9JTD - обороти на празен ход
Collapse
X
-
Идеята ми като цяло е дали са реални тези показания, при така разграфен като моя оборотомер (до 7000 об.м.) А колкото до кандилкане в тези граници от 50-100 оборота и вибрациите, те се появиха от съвсем скоро и ще търся някой в Пловдив да ми я прочете, да видя за какво иде реч.Punto 1.9JTD
Коментар
-
vgeorgiev написа:Не съм сигурен, за пунтото, но за Брава/Браво/Мареа оборотите са 850. 550-600 ми се струват малко. Единствения дизел, който съм виждал да работи на 500 оборота на празен ход е БМВ 330 - 6 цилиндъра.
Коментар
-
todorakiggg написа:vgeorgiev написа:Не съм сигурен, за пунтото, но за Брава/Браво/Мареа оборотите са 850. 550-600 ми се струват малко. Единствения дизел, който съм виждал да работи на 500 оборота на празен ход е БМВ 330 - 6 цилиндъра.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Вибрациите идват от тампоните. Аз след като смених този на скоростите към моста са по-силни, а уж взех по-скъпият тампон, твърди са явно. Така вибрацията от мотора през тампона по моста и от там по купето. Също имай в предвид, че ако ти е изолиран ЕГР-а на презин ход работи по-твърдо - аз съм махнал цялата система заедно с тръбите.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар