Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTD 16V - има ли проблеми?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    1.9 JTD 16V - има ли проблеми?

    Здравейте, от скоро си търся Fiat Stilo и на няколко пъти забелязвам из форума негативни изказвания (но нищо конкретно) относно версията с 1.9 JTD двигател с 16 клапана. Тъй като утре мисля да ходя да гледам една такава в автокъща, можете ли да споделите какви точно проблеми реално има с тази версия на мотора в сравнение с по-слабата със 115 к.с.Поздрави :D
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

    #2
    Бягай далеч от автокъщи. Вземай от човек ...ако е имало нещо го е оправил или сменил. Ако ще вземаш по добрия вариант е 115 по нищо не отстъпва от другата версия освен липсата на 6та. Гледай да не светят никакви чекове жълти триъгълници червени двигатели и особено червени волани. Компромис е почти редовния airbag occupancy sensor failture. Ако свети само той добре. Но пак ти казвам бягай от търгаши и по добрия мотор е 8 клапанния.
    Powered by Emzo

    Коментар


      #3
      Прав си, по авто(моргите)къщите е трагедия, но засега не се повярва нищо нормално от частно лице. По принцип предпочитам 1.8 бензин, но такива пък изобщо няма
      Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
      Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

      Коментар


        #4
        Напротив, едва ли някой може да каже нещо лошо за мултиджет.Проблем с occupancy sensor НЯМА, защото просто такъв ЛИПСВА :DХубав и корав двигател.Евентуални минуси, решими срещу пари - са EGR+EGT и DPF.Всичко друго е 6+, дори ако се не лъжа са стандартно с ESP, освен ако не е комби.Дали има ще разбереш ако на контакт светне и изгасне ей такава лампа:Другото е разхода, ще гори в града малко повече, но и ще понавървява.Ако е по-ново като година ще е и със сменяеми шарнири.Ако не те плашат евентуалните проблеми - това е твоя двигател. В противен случай добрия стар 115, но гледай да е поне 2003г. по номер на рама.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар


          #5
          след края на 2004 са по-добри и то значително

          Коментар


            #6
            Каквото ще да е дизела е по добрия вариант. Абе всичко е до късмет. Не се знае кой жабар ще я е мундарил преди теб. За това предпочитания избор е от частно лице. Поне болшинството от нас ценим вещите си и ги поддържаме.
            Powered by Emzo

            Коментар

            Working...
            X