Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как гасите дизелите си ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Винаги паля и гася с натиснат съединител, без значение на колата. Навик просто.

Коментар

С пуснат съединител и изключена от скорост.
      JTD (UniJet Turbo Diesel)

Коментар

Емооооооооо, кви са резултатите от анкетата в ВАГ форума Че тука гледам нещата отиват на 33 на 33 на 33...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Ми ... рекох да видя, кой до колко е наясно как трябва
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Въобще не се бях замислял, но се оказва, че правилно съм го правил и без да искам.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

И.ахти моргите те хората ги изхвълили от чужбина след като срали и пикали отгоре им ние ще се вайкаме как да ги гасим. Караш обслужваш...каквото се отели нещо сменяш...С гасене на натиснат или не съединител няма да оправиш проблема на вече съсипан плаващ маховик както и няма да удължиш живота на нормален.. Колата е да ми служи не аз на нея... Карайте нормално без издевателства и няма да има дертове.
              Powered by Emzo

Коментар

с натиснат паля,с натиснат гася и така вече 125000км без да сменявам маховик
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Моята без да е натиснат съединителя не пали.А как е правилно да се гаси?Нещо не разбрах
                  И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Извинете за глупавия въпрос, не съм много наясно, но при бензиновите имали значение как се гаси?
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

D. Stanev написа:
                      "С пуснат съединител" значи ли на скорост?! Щото ако е така, няма логика (да се гаси на скорост). Иначе паля и гася с натиснат съединител.
                      Спирам колата, дръпвам паркинг спирачката (по-популярна като ръчна спирачка) и изгасям двигателя. Кое е странното?
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Добре, аз от цялата тема до сега не разбрах какво е мнението на автора, относно това как е правилния начин на гасене? Лично аз гася с натиснат съединител, навик ми е защото е логично, когато спреш автомобила натискаш съединителя да отцепи, врътваш ключа и готово, а палене задължително с натиснат, по-малко товар за стартера...
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Подозирам, че според автора правилният начин на изгасяне е с натиснат съединител - да му осигури милион километри живот... Вероятно, но от много малко значение - има смисъл от това, но...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Автора само си прави проучване и хич не му дреме дали ще му се скапе или не маховока.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Имаше една подобна тема от типа "не пускам климатика си за да му удължа живота" Е.бахти чоруците. Ето да питам тогава от свободна на скорост в движение колко от вас използват междинната газ и колко от вас в критичен момент скачат на спирачката или на съединител+спирачка?