Здравейте момчета моля за мнение. Проблема е следния,скъса се ангренажния ремък и колата спря да пали. Откарахме я с ПП при майстора там и смениха ангр. ремък, водна помпа и обтяжна и паразитна ролка. Колата запалила и докато и сипват антифриз за да обезвъздушът нещо по двигателя изтропало и те я угасили. В последствие след разглобяването на главата била спукана кобилицата която после се счупила и май била подпряла на клапаните. Това са думите на майстора. Та въпроса ми е дали не е объркал нещо този майстор при сяната на частите? На зет ми колата Фиат Марея по същия начин след смяна на ангр. ремък кара и ремъка му се усукал и се разтропал двигателя . Къде е грешката?Моля ви за компетентно мнение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Фиат Улисе 2.1 ТД след смяна на ангренажен ремък
Collapse
X
-
Грешките са поне няколко.Първо, че си допуснал да скъсаш ремък.Второ,аз лично не знам дизел със скъсан да не е ударил клапан.Няма нужда да се казва че еди си кой модел чупел кобилици и т.н. и не се стига до там.Аз лично съм имал случай със точно такива "защитени" мотори,майстора ти е трябвало да направи пълна ревизия на клапани кобилици и т.н.Успех!
-
това е един отговорен възел.не бива да се правят компромиси.при скъсан ремък винаги удрят клапани,дали клапана удря директно вала или удря кобилицата(при някои мотори) е все тая в оная.на моторите с кобилица преимуществото е че няма да имаш и спукано бутало,но клапани криви не се знае.в този ред на мисли,майстора е трябвало да отвори и ревизира главата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар