Здравейте колеги,вече какво ли не опитах,боря се с висок разход на моето 1.9 жтд браво 2000г,2-пати на диагностика в бош,нищо ни казаха,работи дебитомер-а даже взех втори да пробвам,пак не разхода е около 7.5 извън градско с каране около 110-120,единствените 2 грешки са едната е за егр клапана защото рещих да пробвам да го затяпя,но няма разлика другата която се показа за малко и след изчистването е нещо за педала на газта,колата е 230000 х.к. и катализтора махнах,нищо ,единственото което ми свети на таблото и то не винаги е червена лампичка като дюза,но не винаги изчезва но там си мисля че е заради термостата че сега спря да загрява и като го сменя мисля че това ще се оправи,но разхода беше проблем още преди термостата да се скапе,та ако имате идеи ще се радвам да ги чуя : )
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.9 ЖТД - висок разход
Collapse
X
-
Червената дюза свети не заради термостата, а заради нещо по-сериозно, което е трябвало да излезе на диагностиката. Щом свети, значи нещо не е добре, макар и да не е постоянно.Сигурен ли си в разхода, който си отчел? Как го засече?Върви ли добре колата?Моята мареа ми дава ~6.2 извънградско с извадена букса на дебитомера. Ако вървежа ти е кофти, защо не извадиш буксата и да пробваш как е?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Ако не са ти проблем едни 50 лв., вземи си кабелите за диагностика и си я гледай сам с безплатен софтуер.Не съм 100% сигурен, че лампата не свети от прецакан термостат, но не би трябвало.Изчакай колегите да се събудят за още мнения"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Мятайки бобеца и търкайки кристалната топка, свеждам ЖЕТЕДО до 3 възможни варианта:100105110щотУ спринцовка/дюза в другите жетеде-та - няма.И така .... налей до горе, излез извън града, закрепи я като автопилот и след 200км долей.Горе долу така ще разбереш, колко гори.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Някои казват, че свети други се съмняват - има подобна тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...сигурно е да се прочетат грешките. Иначе при повреден термостат разхода със сигурност се качва. Ако не ти се дават излишни пари за диагностика си смени термостата и тогава засичай разход.
Коментар
-
аз термостат съм взел,и ще го сменя,но проблема беше и преди това,и преди това съм я засичал и винаги ми се е струвало че гори около 8,но сега я засякох точно и даде 7,5 и още един въпрос към колегата от горе за диагностиката ако може да ми кажеш от къде точно мога да си ги купя,а колата не е със ОБД букса.
Коментар
-
emzo написа:Airfan написа:Дюзата свети при прецакан термостат, но в зависимост от външните условия. При мен светеше само в големите студове.
Коментар
-
akon123 написа:emzo написа:Airfan написа:Дюзата свети при прецакан термостат, но в зависимост от външните условия. При мен светеше само в големите студове.
Коментар
-
50 км няма начин да са показателни. Как точно е пълнено догоре - до изключване на пистолета, или на око до достигане на нафтата до ръба на гърловината? Защото разликата е огромна. Например от половин резервоар до ръба на гърловината ако можеш да налееш 30 литра, то при автоматичен режим пистолетът ще изключи на около 27 - 27.5 литра. Обаче ако имаш място за три литра, ще налееш поне 1.5. Разбираш ли разликата? Ако не си пълнил до ръба, пистолетът ти е изключил и е имало място за 2 литра. Минал си 50 км, колата е изхарчила 2.5 литра, после си пълнил, но освен тези 2.5 литра, е влязъл още литър, литър и нещо, заради по-малкото разпенване, и ето ти общо 3.7-3.8 литра. Така за теб разходът изглежда 3.7 / 50 (7.4 / 100). Ето пълнене до горе, което на автоматичен режим никога не може да постигнеш:JTD 110 не се слага в Браво и Брава, само в Мареа.
Коментар
-
ogi28b написа:50 км няма начин да са показателни. Как точно е пълнено догоре - до изключване на пистолета, или на око до достигане на нафтата до ръба на гърловината? Защото разликата е огромна. Например от половин резервоар до ръба на гърловината ако можеш да налееш 30 литра, то при автоматичен режим пистолетът ще изключи на около 27 - 27.5 литра. Обаче ако имаш място за три литра, ще налееш поне 1.5. Разбираш ли разликата? Ако не си пълнил до ръба, пистолетът ти е изключил и е имало място за 2 литра. Минал си 50 км, колата е изхарчила 2.5 литра, после си пълнил, но освен тези 2.5 литра, е влязъл още литър, литър и нещо, заради по-малкото разпенване, и ето ти общо 3.7-3.8 литра. Така за теб разходът изглежда 3.7 / 50 (7.4 / 100). Ето пълнене до горе, което на автоматичен режим никога не може да постигнеш:JTD 110 не се слага в Браво и Брава, само в Мареа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар