Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.9 ЖТД - висок разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.9 ЖТД - висок разход

Здравейте колеги,вече какво ли не опитах,боря се с висок разход на моето 1.9 жтд браво 2000г,2-пати на диагностика в бош,нищо ни казаха,работи дебитомер-а даже взех втори да пробвам,пак не разхода е около 7.5 извън градско с каране около 110-120,единствените 2 грешки са едната е за егр клапана защото рещих да пробвам да го затяпя,но няма разлика другата която се показа за малко и след изчистването е нещо за педала на газта,колата е 230000 х.к. и катализтора махнах,нищо ,единственото което ми свети на таблото и то не винаги е червена лампичка като дюза,но не винаги изчезва но там си мисля че е заради термостата че сега спря да загрява и като го сменя мисля че това ще се оправи,но разхода беше проблем още преди термостата да се скапе,та ако имате идеи ще се радвам да ги чуя : )

Червената дюза свети не заради термостата, а заради нещо по-сериозно, което е трябвало да излезе на диагностиката. Щом свети, значи нещо не е добре, макар и да не е постоянно.Сигурен ли си в разхода, който си отчел? Как го засече?Върви ли добре колата?Моята мареа ми дава ~6.2 извънградско с извадена букса на дебитомера. Ако вървежа ти е кофти, защо не извадиш буксата и да пробваш как е?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ами напълних резервоара до горе,минах 50 км и напълних пак,и събра почти 4 л,а за светещата дюза забелязвам че светва само ако мина 5 км а не е загряла,но скоро ще ги проверя и тях само да разбера къде да отида и кака да ги проверя

Коментар

Ако не са ти проблем едни 50 лв., вземи си кабелите за диагностика и си я гледай сам с безплатен софтуер.Не съм 100% сигурен, че лампата не свети от прецакан термостат, но не би трябвало.Изчакай колегите да се събудят за още мнения
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Мятайки бобеца и търкайки кристалната топка, свеждам ЖЕТЕДО до 3 възможни варианта:100105110щотУ спринцовка/дюза в другите жетеде-та - няма.И така .... налей до горе, излез извън града, закрепи я като автопилот и след 200км долей.Горе долу така ще разбереш, колко гори.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Някои казват, че свети други се съмняват - има подобна тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...сигурно е да се прочетат грешките. Иначе при повреден термостат разхода със сигурност се качва. Ако не ти се дават излишни пари за диагностика си смени термостата и тогава засичай разход.
            Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

Дюзата свети при прецакан термостат, но в зависимост от външните условия. При мен светеше само в големите студове.

Коментар

аз термостат съм взел,и ще го сменя,но проблема беше и преди това,и преди това съм я засичал и винаги ми се е струвало че гори около 8,но сега я засякох точно и даде 7,5 и още един въпрос към колегата от горе за диагностиката ако може да ми кажеш от къде точно мога да си ги купя,а колата не е със ОБД букса.

Коментар

Airfan написа:
                  Дюзата свети при прецакан термостат, но в зависимост от външните условия. При мен светеше само в големите студове.
                  Датчика на термостата по-скоро.Въпросния датчик ми е докарвал до 2литра завишен разход - ЦЪК
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Airfan написа:
                    Датчика на термостата по-скоро.Въпросния датчик ми е докарвал до 2литра завишен разход - ЦЪК
                    къде е този дачик колега защото ще сменям термостат и да сменя и него поне заедно

Коментар

akon123 написа:
                      emzo написа:
                      Airfan написа:
                      къде е този дачик колега защото ще сменям термостат и да сменя и него поне заедно
                      Навива се върху термостата. При мен термостата беше заял отворен, а датчика и до ден днешен си го карам. Според мен ако след определено време на работа на колата тя не е достигнала някаква температура, то компютъра засветява дюзата, за да ти сигнализира за потенциален проблем.

Коментар

50 км няма начин да са показателни. Как точно е пълнено догоре - до изключване на пистолета, или на око до достигане на нафтата до ръба на гърловината? Защото разликата е огромна. Например от половин резервоар до ръба на гърловината ако можеш да налееш 30 литра, то при автоматичен режим пистолетът ще изключи на около 27 - 27.5 литра. Обаче ако имаш място за три литра, ще налееш поне 1.5. Разбираш ли разликата? Ако не си пълнил до ръба, пистолетът ти е изключил и е имало място за 2 литра. Минал си 50 км, колата е изхарчила 2.5 литра, после си пълнил, но освен тези 2.5 литра, е влязъл още литър, литър и нещо, заради по-малкото разпенване, и ето ти общо 3.7-3.8 литра. Така за теб разходът изглежда 3.7 / 50 (7.4 / 100). Ето пълнене до горе, което на автоматичен режим никога не може да постигнеш:JTD 110 не се слага в Браво и Брава, само в Мареа.
                        Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                          50 км няма начин да са показателни. Как точно е пълнено догоре - до изключване на пистолета, или на око до достигане на нафтата до ръба на гърловината? Защото разликата е огромна. Например от половин резервоар до ръба на гърловината ако можеш да налееш 30 литра, то при автоматичен режим пистолетът ще изключи на около 27 - 27.5 литра. Обаче ако имаш място за три литра, ще налееш поне 1.5. Разбираш ли разликата? Ако не си пълнил до ръба, пистолетът ти е изключил и е имало място за 2 литра. Минал си 50 км, колата е изхарчила 2.5 литра, после си пълнил, но освен тези 2.5 литра, е влязъл още литър, литър и нещо, заради по-малкото разпенване, и ето ти общо 3.7-3.8 литра. Така за теб разходът изглежда 3.7 / 50 (7.4 / 100). Ето пълнене до горе, което на автоматичен режим никога не може да постигнеш:JTD 110 не се слага в Браво и Брава, само в Мареа.
                          напълних до гърловината докато видя нафтатата,значи сега като сменя термостата сменям и датчик щом се намира в термостата

Коментар

измери му съпротивлението и сравни с данните от ауто дата. Ако е наред - прехвърли го на новия термостат.

Коментар

смених термостата и датчика,остана да я засека пак,вече загрява нормално,дано има промяна ,ще пиша скоро

Коментар

Working...
                              X