Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.9 ЖТД - висок разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Висок разход Пунто 1,9ЖТД

Да не пускам нова тема ще си задам въпроса тук.screen capМога ли да вярвам на това което ми показва като информация таблото (9,7км. с 1л. нафта)? Това са показания след 5 мин. работа на място. Преди седмица на студен мотор показваше цифри от рода на 12км./л, което пак ми се струва много, но е по-приемливо като се вземе в предвид че двигателя е студен. Но от седмица насам според "бордовия" ми харчи 10/100, та дори и отгоре Като наблюдения мога да кажа следното:- загрява доста бавно (15 мин. шофиране в града докато парното заработи)- калинката стана малко по-тромава след 2000об./м.
    Punto 1.9JTD

Коментар

Колкото по-бързо се отървеш от това Пунто и си намериш друга кола, толкова по-бързо ще започнеш да имаш парно. Личен опит. За разхода не ми се говори, 80 коня гори като 180 коня. 8-9 литра градско... лятото падаше до 7.5л.
      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Tempras написа:
        Колкото по-бързо се отървеш от това Пунто и си намериш друга кола, толкова по-бързо ще започнеш да имаш парно. Личен опит. За разхода не ми се говори, 80 коня гори като 180 коня. 8-9 литра градско... лятото падаше до 7.5л.
        За парното мога да се съглася с колегата, тегава работа особено зимата ама не мисля, че е само на Пунтото ама не си признават другите Иначе аз вярвам само на пълно - пълно, 8 ми е горила само в кучата зима преди две години, иначе в топло време 6.5, в празна лятна София с доста каране по околовръстното го свалих и на 5.5. Като гледаш разход виж и средна скорост, щото така само си говорим... Ако средната ти е 15 км/ч този разход си е направо нормален (без да броим моточасовете работа на място). Иначе я обслужи филтри, масълце и може и по - малко да почне да гори.

Коментар

Tempras написа:
          Точно толкова е разхода на тази кола при средна скорост около 15км./ч. - например в Гоце Делчев. Извън града отиваме на 4,5л./100км.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

за оттърването не го слушай.неможещите правят точно това,независимо от марката.на автора-просто си смени термостата и си почисти дебитомера профилактично.успех

Коментар

Парното го няма преди да направи 10км градско, на Мареа 2.4 парното тръгва след 1 - 1.5км пробег!
              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
              X