Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заяла подгревна свещ - как да я извадя ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имам един приятел има сервиз. Та той си купи специален ударен гайковерт за свещи. Наглася му нютоните и като натисне десетина 15 секунди трака трака и развива свещта без да я къса. Най добре е в сервиз да идеш. Ще дадеш някой лев но ще си спестил главоболия
    Powered by Emzo

Коментар

По логика всяко помещение с канал се брой за "Сервиз".Така, че ако някой знае точното място където имат подобно съоръжение да сподели.А и на клипчето това се прави на свален двигател.Аз като знам къде са наврени и под какъв ъгъл се навираш за тях при JTD.Затова си карам втора зима без свещи.
      Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

има специални инструменти за вадене,но знаеш ли как да я развиеш,няма проблеми.никога на загрял двигател.ако на загрял двигател се развие,то на студен ще се развие още по-лесно.

Коментар

Тука вече се обърках.Един казва на загрял друг на студен.По логика ако е загрял е нагрял и налепа ако има такъв на резбата.А и метала се е отпуснал.Някакви такива ми се въртят но не съм спец.Другите да кажат.
          Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

ivel написа:
            има специални инструменти за вадене,но знаеш ли как да я развиеш,няма проблеми.никога на загрял двигател.ако на загрял двигател се развие,то на студен ще се развие още по-лесно.
            Не съм специалист ама се опитвам да си обясня нещата, та на загрял двигател не се ли разширява метала, а на студен да се свива, та не знам къде е истината.

Коментар

todorakiggg написа:
              ivel написа:
              Не съм специалист ама се опитвам да си обясня нещата, та на загрял двигател не се ли разширява метала, а на студен да се свива, та не знам къде е истината.
              на студен двигател се отвиват по-лесно
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

трябва да изнасяме лекции на тема топлинно разширение на металите.имаме отвор в алуминиев корпус,разширявайки се метала,отвора става с все по-малък диаметър.при загрял мотор алуминият се е разширил повече от стоманата която е на резбата,а от там и по-трудно развиване.пак казвам,не че не става ,но ще е по-трудно.и другото специфично-трябва да имаш изграден усет при развиването

Коментар

nemobg написа:
                  По логика всяко помещение с канал се брой за "Сервиз".Така, че ако някой знае точното място където имат подобно съоръжение да сподели.А и на клипчето това се прави на свален двигател.Аз като знам къде са наврени и под какъв ъгъл се навираш за тях при JTD.Затова си карам втора зима без свещи.
                  На ул.Осогово и Пиротска.Момчето работи много добре и има специализиран инструмент.Това за София.
                  Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Можете ли да ми обясните къде точно е този сервиз на Пиротска и Осогово защото го търсих и не намерих нищо.А имам свещи за смяна,мерси.
                    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
                    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Коментар

Отвори картата на София в нета и ще ги намериш лесно.Осогово е пряка на Тодор Александров и Пиротска.Първата след Опълченска посока Люлин.

Коментар

Ясно ми е това,аз живея там.Въпроса е че на пресечката на пиротска и осогова има само някакъв сервиз за заваряване на метали.Не видях сервиз за автомобили?Затова ви питам.Има ли поне име или табела?
                        Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
                        Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Коментар

От Тодор Александров завиваш вдясно по Осогово и преди да стигнеш Пиротска от дясно малък сервиз с един крик.

Коментар

Working...
                          X