Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заяла подгревна свещ - как да я извадя ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заяла подгревна свещ - как да я извадя ?

Здравейте колеги, вчера сменях свещите при познати момчета в сервиз ( не са големи професионалисти, но поне знам че не ме лъжат ) та... сменях всички 4 подгревни свещи на Фиат гранде пунто 1.3 jtd при което проблемната свещ се оказа 3-тата (която и реално ми е давала грешката за проверка на свещите) Самата свещ е заяла и не може да се свали, смисъл ако се напъне още има вариант да се скъса при което става голяма разправия след това...Момчетата ми дадоха съвет да я пръскам няколко дена с WD-40 да отпусне самата резба и хубаво да влезне смазка след това пак да пробвам...Моля за идеи, съвети или специализиран сервиз в София където мога да имам спокойствието, че са се справяли и преди с този проблем БлагодаряP.S.Да добавя свалянето беше на студен двигател, четох че при подгревните свещи така било хубаво да се сменят на студен двигател.

Пробвай на загрял мотор с леко чукване. Алуминия се разширява повече от стоманата и би трябвало на загрял мотор да се отвие по - лесно.По спомени свещта се къса при 10 Nm. П.С. Когато сменях свещите при мен за щастие се развиха лесно. След това правиха ремонт на главата и се опасявам, че майсторите са ги затегнали зверски и следващия път ще има изненада.Едит: Погледни това: http://download.fiat-bg.org/Books/Br...Glow_Plugs.pdf
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

може да пробваш при загрял ДВГ да изолираш ДОБРЕ около свеща и да я напръскаш САМО НЕЯ с охлаждащ спрей.

Коментар

vgeorgiev написа:
        Пробвай на загрял мотор с леко чукване. Алуминия се разширява повече от стоманата и би трябвало на загрял мотор да се отвие по - лесно.По спомени свещта се къса при 10 Nm. П.С. Когато сменях свещите при мен за щастие се развиха лесно. След това правиха ремонт на главата и се опасявам, че майсторите са ги затегнали зверски и следващия път ще има изненада.Едит: Погледни това: http://download.fiat-bg.org/Books/Br...Glow_Plugs.pdf
        Мисля да пробвам с леко почукване, не се сетих ... че ако я напъна ...
        u_bo написа:
        може да пробваш при загрял ДВГ да изолираш ДОБРЕ около свеща и да я напръскаш САМО НЕЯ с оглаждащ спрей.
        Ще пробвам утре на топъл двигател, дано стане

Коментар

Пробвай на топъл двигател, обикновенно става.
          Fat Croma 1.9 16v multijet
          Ex..FIAT MAREA 1.8.16v HLX

Коментар

Ако не стане иди в сервиз с телоподаващо и напъвай по-смело - ако се скъса отгоре се заварява гайка и после пак се напъва

Коментар

А най-добре сервиза да има под ръка подобен инструмент.

Коментар

пръсни я леко с азотен спрей, след което развиваш оборот назад половин напред

Коментар

Колега иди да ти извадят свеща специалисти,те зи имат специализирани инструменти и ще го направят безболезнено.
                  Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Много внимавай да не скъсаш свещТа !!! Имам опит с късана свещ на този мотор и ваденето после беше голям филм.СвещТа не се отвива не заради запекла резба, а поради факта че конуса към цилиндъра не е уплътнявал добре, и е набивал сажди нагоре, и е станало като бетон около свеща там където няма резба.При мен се отви до половината резбата, и после се скъса и се наложи разстъргване с бормашина, после направихме обратна резба вътре в свеща и с обратен чук бавно я извадихме .
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

ivel написа:
                      пръсни я леко с азотен спрей, след което развиваш оборот назад половин напред
                      Не съм съгласен с това.Тръгне ли да се отвива въртиш бавно без да спираш. Спреш ли си до там.
                      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

защо ли не вярвам

Коментар

FGRC написа:
                          Колега иди да ти извадят свеща специалисти,те зи имат специализирани инструменти и ще го направят безболезнено.
                          Добре де, нека по-знаещите предложат някои такива сервизи. На всеки с дизел може да му се наложи такава манипулация...
                          FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                          FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

И като ти я скъса "специалиста" какво правим?Защо си мислите че в сервизите са някакви вълшебници дето ще я отвият с магическа пръчица?Ще я напръскат с WD ще изпсуват италианците и ще я напънат с гедорето.Пък и никой няма да ти даде гаранция че ще я отвие без да я скъса.
                            FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                              И като ти я скъса "специалиста" какво правим?
                              Вади инструмента и почва:

Коментар

Working...
                              X