От няколко дни имам стило. Вчера му смeних маслото и се появи сервисе Service due предупреждение на екрана. Първо показва нивото на маслото при check-а(преди не го показваше), 3 от 5 кръгчета пълни, след това изписва Service due.Сипахме още 250гр масло и спря да го показва. След няколко check-a като го пробвах пак излезе нивоер на маслото(вече 4 от 5 пълни) и пак Service duе.Налях още малко и пак изчезна.Като сменяхме маслото имаше малко масло във въздушния филтър за това направихме нивото малко над средата. В момента е около максимума.Та въпроса ми е - на максимума ли трябва да го държа маслото и нормално ли е да ли изписва Service due въпреки че маслото е на средата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo 1.9JTD, ниво на маслото?
Collapse
X
-
Не сипвай повече.Датчика за нивото на маслото на 90% от стилата е за смяна.Сервис Дю е сервизен интервал.Настройва се с кабел и софтуер след като смениш маслото и след 10 000км примерно, ти подсказва, че трябва да го смениш отново.Т.е. игнорирай го и спри да доливаш.Датчика показва, каквото си иска, когато си иска.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
ок, но защо сервизния интервал се показва само кагато преди него има индикация за нбивото на наслото?Взех си кабел за ЕЦУ-то, но има не]о не мога да се оправа само с нолирането на срвизния интервал.Но разбрах че колата ми е на 221хил. а не на 134 както пише на таблото и поизтрих някоя друга запазена грешка.'02 Stilo 1.9JTD 115
'97Peugeot 106 II 954cc, on LPG
'01/03 KTM 525 EXC(SX)
Коментар
-
Не, това не влияе на работата на автомобила. Просто ти подсказва, че маслото е за смяна.Вържи го пак с кабела и виж дали има отново запаметени грешки."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Вържи го пак с кабела и виж дали има отново запаметени грешки.'02 Stilo 1.9JTD 115
'97Peugeot 106 II 954cc, on LPG
'01/03 KTM 525 EXC(SX)
Коментар
-
Радиото си има настройка дали да се включва при даване на контакт или не. Настройката се казва Auto Switch и за да я намериш трябва да влезеш в подменюто чрез продължително натискане на бутона Menu. Направи го OFF. <- МОДЕРИРАНООтговори на въпроси извън темата също са в нарушение на правилата. Модераторски екип на fiat-bg.orgFiat Stilo 115 h.p. 2004
Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден.
Коментар
-
Има ли възможност да се махне напомнянето за смяната на маслото ? Баси изнервящото е всеки път да ми дава Service Duе ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар