Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Постоянен теч от маркучите за обратна нафта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Постоянен теч от маркучите за обратна нафта

Както си личи от заглавието напоследък постоянно ми тече нафта през маркучитата за обратната нафта. Е сега някой ще каже тече щот има. Леглата, където се навиват дюзите плуват в нафта. Самите маркучи ги сменях два пъти с различни, от различни магазини купени, но без файда никъква. Самата ин текстилна обвивка е плувнала. Личи, че нафтата излиза някъде отгоре, не е в основата на дюзите. На празен ход като я форсирам и гледам нищо не се вижда на първо четене. Дайте съвет какво може да е и как да го отстраня. Благодаря.
    Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
    Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Купил си неправилните маркучи. Може и да са ти казали в магазина , че са 3,2мм ама са смотани. Дали е хубав не знам ама DAYTON / мисля така се пишеше/ върши работа. Това, което направих аз на тези смотаните е да ги стегна с "техническа тел" тънка. Мястото е мн кофти ама с инат става.Успех с опитите
    Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

първо маркучите не са качествени и второ правят ти повече налягане на излишната нафта дюзите

Коментар

ivel написа:
        второ правят ти повече налягане на излишната нафта дюзите
        Това предполагам не е на добре. На какво се дължи и има ли оправяне?

Коментар

карай си така,само ако има проблем ще му мислиш

Коментар

ivel написа:
            ...и второ правят ти повече налягане на излишната нафта дюзите
            Ба и това налягане. Колко налягане да правят тия дюзи?
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колега и аз съм сменил поне 3-4 комплекта маркучи и фаида няма.Но от 1 година съм сложил маркучета от медицинска система(прозрачни) и като ги гледам неса мраднали и сигурно още 1 ще искарат.Бетон са.
              Fiat Stilo 1.9 JTD 115кс 2006г

Коментар

правят,правят,виждал съм там където влиза маркуча за излишната нафта във помпата направо да хвърчи яко нафта при работа на празен ход

Коментар

Купувайте си хубави маркучи, ако не ме лъже паметта бяха с диаметър 5.5мм. Преди 2 години смених моите профилактично и не са мръднали. Взех ги от магазин vladi’s в красна поляна, човека винаги подбира какво продава.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

така е ако са хубави,колкото и налягане да прави си държат добре

Коментар

Ами първите, които купих ужким бяха хубави. Взех ги от голям реномиран магазин и бяха в пъти по-скъпи от вторите, които взех от магазинче на пазара. Но файда йок и от двата вида. Даже вторите изкараха малко повече преди да протекат и те.

Коментар

Най-хубавите които съм виждал бяха в "Балканстар", но им е 24лв. метъра.Може да има и по-добри.......
                        Marea TD100

Коментар

MOЖЕ ДА ТИ ТЕЧЕ ОТ ГУМИЧКИТЕ НА СВЕЩИТЕПрочети правилата на форума!Модераторски екип на Fiat-bg.org

Коментар

И аз да се включа въпреки че нестава дума за Фиат, а за Поло дизел 64к.с. И аз имам теч от тея маркучета, но след последното купуване на маркуч от Е...07 се оправиха нещата. Проблема при мен, е че на едната дюза(най-дясно се пада) някой майстор и махна тапичката и от тогава каквото и да правя за да я запуша все тече от там. Какво да направя за да спре, такава тапичка от къде може да се вземе?

Коментар

Слагаш парче маркуч, който запушваш с нещо - видия например, или болтче, или рапидка...
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                              X