Мирише ми на стартер...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тежко металическо стържене в края на дълъг път. Мареа TD100
Collapse
X
-
1. Някой свали ли капака на клапаните и да види разпределния вал?2. Има ли масло във въздуховодите и колко? 3. Съветвам и за преглед на 4-те карета. 4. Маслото в скоростната казваш е сменено ама с какво? На дълъг път скоростната кутия е по-натоварена и си грее. При неправилно подбрано масло или правилно подбано от каталог но калпаво/евтино менте/ кутията страда. Това че стърженето го има и на празен ход единствено може да каже, че може би не е дифа, ако вообще е в кутията проблема де.5. Махнете външните ремъци/к/ и вижте внимателно всички въртящи детайли, дали се движат гладко. В случая не е важно акто врътнеш един лагер и той се завърти свободно и бързо - това е проблем. Такива лагери са вече без смазка и са на края на живота си. Лагерите трябва да се движат гладко, без да дерат но да нямат свободна инерция - това означава че вътре все още има работещ лубрикант. 6. Задължителна проверка на газоразпределителния възел - ролки ремъци или верига ако е с верига. Успех.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
steam написа:Много си мислех и аз дали не е от стартера и сега във Варна го прегледаха. Смениха два елемента. Едно лагерче и нещо като втулка, но не зная какво беше точно. Майстора тогава каза, че има масло в стартера, но не се е занимавал с този проблем.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:steam написа:Много си мислех и аз дали не е от стартера и сега във Варна го прегледаха. Смениха два елемента. Едно лагерче и нещо като втулка, но не зная какво беше точно. Майстора тогава каза, че има масло в стартера, но не се е занимавал с този проблем.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Това, което ти предлагам да провериш другия пък като застърже е следното - движиш се и стърже, натисни съединителя и пусни газта, после при натиснат съединител форсирай, после изключи от скорост и пусни на празен ход, после форсирай пак на празен ход. След това спри и форсирай на място. Аз как си го представям - ако има проблем в предавките, то ще ти стърже на скорост и при натискане на съединител ще спира, ще спира също и ако си на място. Ако имаш проблем в първичния вал ще стърже на скорост и на свободна, но ще спира при натискане на съединителя. Ако имаш проблем в притискателния лагер, ще ти стърже само при натиснат педал на съединителя.При всички останали случаи ще търсиш проблем в мотора/турбото.Едит: на мен ми звучи като да ти завлича я лагер, я сегментите и да затяга мотора.
Коментар
-
nsn написа:колега,когато колата почне да затяга(да върви трудно) може ли двигателя да работи на обороти или гасне?Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан
Коментар
-
steam написа:nsn написа:колега,когато колата почне да затяга(да върви трудно) може ли двигателя да работи на обороти или гасне?Bravo 1.9d 97г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар