Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тежко металическо стържене в края на дълъг път. Мареа TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мирише ми на стартер...
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

1. Някой свали ли капака на клапаните и да види разпределния вал?2. Има ли масло във въздуховодите и колко? 3. Съветвам и за преглед на 4-те карета. 4. Маслото в скоростната казваш е сменено ама с какво? На дълъг път скоростната кутия е по-натоварена и си грее. При неправилно подбрано масло или правилно подбано от каталог но калпаво/евтино менте/ кутията страда. Това че стърженето го има и на празен ход единствено може да каже, че може би не е дифа, ако вообще е в кутията проблема де.5. Махнете външните ремъци/к/ и вижте внимателно всички въртящи детайли, дали се движат гладко. В случая не е важно акто врътнеш един лагер и той се завърти свободно и бързо - това е проблем. Такива лагери са вече без смазка и са на края на живота си. Лагерите трябва да се движат гладко, без да дерат но да нямат свободна инерция - това означава че вътре все още има работещ лубрикант. 6. Задължителна проверка на газоразпределителния възел - ролки ремъци или верига ако е с верига. Успех.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

muns61 написа:
        Мирише ми на стартер...
        Стартера няма как да почне да стърже в движение и автомобила да си намалява скоростта. Такова е поне описанието на проблема.

Коментар

Много си мислех и аз дали не е от стартера и сега във Варна го прегледаха. Смениха два елемента. Едно лагерче и нещо като втулка, но не зная какво беше точно. Майстора тогава каза, че има масло в стартера, но не се е занимавал с този проблем.
          Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

колега,когато колата почне да затяга(да върви трудно) може ли двигателя да работи на обороти или гасне?
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

steam написа:
              Много си мислех и аз дали не е от стартера и сега във Варна го прегледаха. Смениха два елемента. Едно лагерче и нещо като втулка, но не зная какво беше точно. Майстора тогава каза, че има масло в стартера, но не се е занимавал с този проблем.
              Масло при стартера, ще трябва сваляне на кутията.

Коментар

Danchojn написа:
                steam написа:
                Масло при стартера, ще трябва сваляне на кутията.
                защо?
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Това, което ти предлагам да провериш другия пък като застърже е следното - движиш се и стърже, натисни съединителя и пусни газта, после при натиснат съединител форсирай, после изключи от скорост и пусни на празен ход, после форсирай пак на празен ход. След това спри и форсирай на място. Аз как си го представям - ако има проблем в предавките, то ще ти стърже на скорост и при натискане на съединител ще спира, ще спира също и ако си на място. Ако имаш проблем в първичния вал ще стърже на скорост и на свободна, но ще спира при натискане на съединителя. Ако имаш проблем в притискателния лагер, ще ти стърже само при натиснат педал на съединителя.При всички останали случаи ще търсиш проблем в мотора/турбото.Едит: на мен ми звучи като да ти завлича я лагер, я сегментите и да затяга мотора.

Коментар

Мерси много на колегата Airfan. Ако ми я върнат без да я ремонтират, ще дойде и момента на пробите.

Коментар

steam написа:
                      Мерси много на колегата Airfan. Ако ми я върнат без да я ремонтират, ще дойде и момента на пробите.
                      не ми отговори на въпроса
                      Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                        колега,когато колата почне да затяга(да върви трудно) може ли двигателя да работи на обороти или гасне?
                        Ами само това, че забавя колата и трябваше постепенно да сваля предавката. След като я спрях, се наложи да дам на заден за да направя място на репатрака. Върви си двигателя, само дето това триене пречи на нормалния ход. С повече форсиране (не зверско) си потегля.

Коментар

steam написа:
                          nsn написа:
                          Ами само това, че забавя колата и трябваше постепенно да сваля предавката. След като я спрях, се наложи да дам на заден за да направя място на репатрака. Върви си двигателя, само дето това триене пречи на нормалния ход. С повече форсиране (не зверско) си потегля.
                          сигурен ли си че не ти задържат спирачките в следствие на което се появява и стърженето?
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Сигурен съм да. Стърженето започна със странен шум ... помислих, че нещо се е скъсало в момент, когато кракът ми беше на газта по нагорнище със 100 км/ч. За момент си помислих, че нещо се влачи по асфалта и дори след като спрях, погледнах под колата.

Коментар

извинявам се но си мисля вече че почваш да си въобразяваш и ни хвърляш в шах!значи проблема не е в двигателя-след като той не гасне когато колата започва да задържатърси проблема в скоростите,щом спирачките не ти задържат
                              Bravo 1.9d 97г

Коментар

Според мен са спирачки,фиатска кутия не блокира току така,карал съм без масло а и в момента карам така
                                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                                X