Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка Redex или Liqui Moly за дизелов двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    Ако ще се чистят отлагания от маслото се ползва ликито, ако ще се чистят дюзи се ползва редикс добавките се сипват на различни места.
    Какво имаш предвид колега? Лики си имат добавки за масло и за гориво, както и Редикс-а. Тук иде реч само за добавка за горивото. Друг е въпросът, че добавките за горива се разделят на "почистващи" Cleaning и "подобряващи горивото" Treatment. Тези ингилизки думички присъстват на съответната добавка. Първите са агресивни и се препоръчва да се сипват при по-големи преходи с възможност за изгаряне на горивото в най-бързо време. Вторите обикновено са "профилактични" и идеята им е да спомагат смазването на инжектори, дюзи, помпи и/ или увеличаване на цетановото число. Аз използвам само тях. Тази на Лики, която е за СR двигатели е такава. Редикс също имат поддържащи добавки, но повечето им са агресивни.И не на последно място всички добавки са най-вече в главите ни и субективното усещане, че сипаното от нас има чудодейно действие отвъд гърловината на резервоара...Дори и така да е. Заслужават си.ПС: Добавката на Бардал. - B.D.C също е добра и доста изгодна опция за нашите двигатели.
    Абсолютно правилна забележка, просто Лики Моли винаги го свързвам с почистващото им масло, а и техни добавки за гориво не съм виждал и просто не се сетих за такава възможност.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Има поне 2 вида, аз съм сипвал и двете, но отдавна. Едната се води като ежедневна и от нея може да се сипва непрекъснато, а другата беше някакъв концентрат и се препоръчваше сондата да смуче директно от нея или ако няма такава възможност - да се сипе в резервоара при възможно най-малко количество гориво. Diesel Spulung мисля, че се казваше. Силно казано е "много съм доволен", но определено имаше промяна в работата на двигателя от гл. точка на шум, вибрациЙ, а също и разход, но специално за разхода - отдавам го на други фактори, а не толкова на добавката. Пак бих сложил от тази добавка, без да се замислям.

Коментар

Лека поправка за Diesel-Spülung.Тя е за чистене на дюзи и по принцип е за 50 литра гориво. Ако съвсем се е сговнясала работата, тогава може да се ползва за гориво само нея.Има не малко писано за нея във форума.

Коментар

Благодаря за корекцията, колега. Забравил съм как беше. Може и другата да беше еднократна, ама въобще не си спомням името и.

Коментар

добавка

Редекс е добра,от Лики моли блокирват повдигачите,а най-добра е на Кастрол.

Коментар

Re: добавка

mariatodorova написа:
              Редекс е добра,от Лики моли блокирват повдигачите,а най-добра е на Кастрол.
              Блокирват ли, колежке? Това къде го прочете?
              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Аз от бензиностанция Петрол си взех една добавка,ама струваше няма и 9лв.. Предполагам че нищо няма да става от нея. На Бравата в моментите когато трябва да влезе много гориво за малко време ми светва лампичка за дюза. Колата много дърпа,набира бързо...ама като светне тая лампичка и ме изнервя. Като изгоря нафтата,ще пробвам със по-скъпа добавка и ще споделя. Двигателя е 1,9 ТД 100

Коментар

Working...
                X