Става въпрос за Fiat Punto 1.9 JTD 86HP 2002 и коя от двете добавки е по-добра и съответно коя да си купя, защото идва време за море и тъкмо време за една профилактика на колата. Мислех да заложа на Liqui Moly първо седмица преди морето да сипя от добавката за ГНП и след това щом тръгна за морето да добавя тази за прочистване на дюзите. Един приятел ми каза обаче да си взема направо от OMV добавка на Redex защото на от личен опит каза, че добавена на Alfa незнам какъф модел, но дизел, след това веднага се усетило подобрение в работата на двигателя.Затова искам да чуя някое и друго мнение за да се насоча по-добре на коя от двете да заложа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка Redex или Liqui Moly за дизелов двигател?
Collapse
X
-
Има на Liqui Moly за CR двигатели - добра е. Пробвал съм я. Колата ми утихна, стана някак си по-еластична ( при всичките условности и субективности)..., но пък и аз си добих добри внушения и доволства, че съм сипал лек на автомобилЯ.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Добавките са добри когато се използват системно от както колата излезе от завода,иначе в единични случай не вършат работа.За комънрейла са специализирани,но пак трябва да се ползват постоянно.Сменяй редовно качествени филтри и няма да се налага да ползваш добавки.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
За постоянно не мисля да изпозлвам добавки, но поне веднъж годишно профилактика един вид с тях ДА. А сега понеже ми изпада и възможност да си и изпомпам до морето и ми казаха, че е по добре да сипеш добавка на дълъг път когато ще излизаш, защото тогава действа най-добре и леко да я позачистя .
Коментар
-
Двутактово масло също има подобни качества,особено тези, които са от полусинтетик нагоре.Това с добавките ,е вятър работа,те са временно закърпваши положението, е има някой който помагат в по-дългосрочен план, но обикновенно са сапунки. :D така че двутактово масълце ,има всичко необходимо в внего, просто вземете една бутилка , вижте отзад на съдържанието какви съставки има, освен основния петролен продукт масло, има допълнително добавки за предпазване и удължаване на живота на мотора.А маслото има свойството освен да маже,но и да подържа системата чиста,като се почне от резервоара,и се стигне цилиндъра...... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Fiat palio 1.7td
Коментар
-
jimi69 написа:тва са пари за глупости, истинското чистене на мотора значи да го задържиш на максимална скорост поне 20минA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:jimi69 написа:тва са пари за глупости, истинското чистене на мотора значи да го задържиш на максимална скорост поне 20минAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:BO написа:jimi69 написа:тва са пари за глупости, истинското чистене на мотора значи да го задържиш на максимална скорост поне 20минRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
за мене бензин в нафтата не е добра идея ... да прочистиш дюзи да ама за клапаните не бензина изсушава по добрия вариант е 2Т бездимно масло (за скутерите или зелено или червено е (говоря за пълна синтетика )) 2гр на литър ... другото което може да купиш е "Castrol TDA " пробвал съм го кастролчето на поло-то на майка ми и гарантирам че действа ама тряа да строшиш един резервоар нафта :Д
Коментар
-
jimi69 написа:тва са пари за глупости, истинското чистене на мотора значи да го задържиш на максимална скорост поне 20минКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ако ще се чистят отлагания от маслото се ползва ликито, ако ще се чистят дюзи се ползва редикс добавките се сипват на различни места.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар