Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 1.9Д проблем с помпата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто 1.9Д проблем с помпата

Здравейте,ще ви помоля за малко помощ.Колата е фиат пунто 1.9Д от известно време започна да пуши много черен дим при форсиране на празен ход и при вдигане над 2000 оборота.При форсиране на празен ход е без да преувеличавам страшно.Двигателя също трака доста.Според мен е повече от нормалното.Карах я по няколко сервиза всички казват,че е от помпата,но все не се занимават с такива помпи.Помпата е Лукас.Пратиха ме в един сервиз в Пловдив,но и там няма гаранция за оправянето,а цената въобще не е малка.Да купя нова според мен не е оферта,защото тя струва повече от колата,а да търся по моргите нямало гаранция дали няма да си купя някоя по зле и от моята,а и там цените не са малки да си пробва човек късмета.Ще се радвам ако някой ми помогне.Ще е перфектно,ако се намери човек който да ми я ремонтира и е около Сливен или Пловдив.Благодаря ви предварително и се надявам малко на помощ.

Re: Фиат Пунто 1.9Д проблем с помпата

Ivan225 написа:
    Здравейте,ще ви помоля за малко помощ.Колата е фиат пунто 1.9Д от известно време започна да пуши много черен дим при форсиране на празен ход и при вдигане над 2000 оборота.При форсиране на празен ход е без да преувеличавам страшно.Двигателя също трака доста.Според мен е повече от нормалното.Карах я по няколко сервиза всички казват,че е от помпата,но все не се занимават с такива помпи.Помпата е Лукас.Пратиха ме в един сервиз в Пловдив,но и там няма гаранция за оправянето,а цената въобще не е малка.Да купя нова според мен не е оферта,защото тя струва повече от колата,а да търся по моргите нямало гаранция дали няма да си купя някоя по зле и от моята,а и там цените не са малки да си пробва човек късмета.Ще се радвам ако някой ми помогне.Ще е перфектно,ако се намери човек който да ми я ремонтира и е около Сливен или Пловдив.Благодаря ви предварително и се надявам малко на помощ.
    Дълбоко се съмнявам да има проблем със помпата.Все пак докато не погледна не мога да кажа на 100%,но въпреки всичко няма нещо което да ме кара да си мисля в тази посока за сега.Така че познавам тези помпи както и капризите на въпросния модел.Ако ти е далеч по обикаляй още малко и като ти писне заповядай :D Поздрави!

Коментар

Повече въобще няма да обикалям.Направо ще я докарам при теб да я погледнеш,само,че няма да мога веднага и ще трябва да е към края на месеца.Ще поддържам темата,за да може да е в помощ на всички и тук ще напиша ,какво е станало.

Коментар

Имал ли си проблеми с палене на мотора.... да си я дърпал да запали.... защото на мен ми прилича на не добра центровка .... ремък ангренажен сменян ли е скоро.
        Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

OptimusMaximus написа:
          Имал ли си проблеми с палене на мотора.... да си я дърпал да запали.... защото на мен ми прилича на не добра центровка .... ремък ангренажен сменян ли е скоро.
          Ти какво направи със твоята кола?

Коментар

Мъча се още... сега ми смуче от някъде въздух и паля малко трудно сутрин....явно дизеловият мотор от моя тип е много претенциозен на въздух или греша.
            Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

Проблем с паленето имам от време на време.Пали от втория път.Това се случва рядко.Почва да върти стартера и ми светва лампичката на таблото за дюзата,след което втория път пали веднага.Записва някакви грешки в дюзата.Иначе никога не съм я дърпал или бутал за да запали.Ремъци не са сменяни скоро(около 2 години).

Коментар

Никаква грешка в дюзата не записва! Казва че засича проблем с управлението на мотора. Ако си чел какво съм писал за неизлечимите (за сега болести) на този модел една от тях е точно тази,при старт остава във авариен режим.

Коментар

преди да махна катализатора и моята пушеше черно.
                  Panda 141 zastava yugo 45 punto 176 1.1 6 speed punto 188 1.2 punto 188 1.9 ds Panda 169 1.1grande punto

Коментар

Working...
                  X