Здравейте колеги , от доста време колата ми не иска да върви както трябва , обаче нямай свободно време да се занимавам с нея . Сега обаче май и е дошло времето ...Ситуацията е следната :1.Колата не върви колкото преди ... в порядъка от 2200 до 3200 оборота си върви нормално както си беше , когато я купих (като се има впредвид софтуерната грешка м/у 2600 и 2800
) , но когато премине 3300 забива муцуна и нещо не и достига (даже на 5-а няма сила да преодолее челното съпротивление на въздушната струя и повече от 3300 няма сили да вдигне , а тогава се движи с едва 150 км. , което е далеч от максимума на този двигател )2.На 3-та и 4-та скорост придърпва много осезаемо около 3200 до 3400 оборота (има го и на другите предавки , но там е по-слабо) 3. Вакуумчето което отваря ЕГР клапана си работи , а колата не изпушва колкото и газ да и давам , което ме навежда на мисълта , че може клапана да е заял и постоянно да връща част от изгорелите газове за доизгаряне (ама няма пари за нов ЕГР , така че някой знае ли как се чисти) . Няма разлика във вървенето когато вакуума към ЕГР-а е откаче и когато е закачен , което ме наведе на по-горната мисъл
Дайде насока , накъде да тръгна ... Утре вечер мисля да чистя дебитомера , а после ако не се оправи ще трябва да свалям и турбото и интеркулера за чистене (което ще направя дори и да се оправи де , ама туй е друга тема
)П.П. Предварително се извинявам за новата тема , обаче не намерих друга , в която да са описани моите симптоми , всички други имат такова придърпване на доста по-ниски обороти , и там се дължи на ЕГР-а , когато той е електронен , а моя видимо е вакуумен.

Коментар