Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моментно колебание в двигатела

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моментно колебание в двигатела

Здравейте имам Fiat Brava JTD 105 докато шофирах и изведнъж усетих, как като давам газ не се изтегля колата после изведнъж си дръпна, така ми направи на два пъти, като след единия път тъкмо спирах и направо сам изгаса двигателя, запалих веднага и после, като я оставя да работи на обороти пак гасне, запалих отново и я изрязах и се оправи и повече нямаше проблем. По таблото не ми светна нищо за проблем, някой сеща ли се от кое може да е, мисля си дали да не я закара да я закачат, може да има грешки за изчистване а и ми прави впечатление, че по някога на обороти в спряно състояние започва да работи неравномерно мотора и оборотомера мърда и след време се оправя.

щом мени оборотите регулатора е виновен
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
      нещо лошо ли е това?

Коментар

Проверете го регулатора и ще и се види дали той е причината
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

aandro написа:
          nsn написа:
          нещо лошо ли е това?
          В Брава няма лоши неща. Има скъпи и по-малко скъпи "дреболийки". Регулатора не е от най-евтините такива. :P
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

aandro написа:
            nsn написа:
            нещо лошо ли е това?
            втора употреба 60-80лв но преди да се втурнеш към покупка бегай на диагностика
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

точноооооооооо

Коментар

ivel написа:
                точноооооооооо
                Излезе един хлабав маркуч на горивото, стяжката му се беше повредила и явно дърпаше въздух от както я смених няма проблеми, оборотите си заспаха, направо мърка

Коментар

aandro написа:
                  ivel написа:
                  точноооооооооо
                  Излезе един хлабав маркуч на горивото, стяжката му се беше повредила и явно дърпаше въздух от както я смених няма проблеми, оборотите си заспаха, направо мърка
                  жтд-то не страда от израза: "дърпа въздух" (абе страда ама резервоара трябва да е празен)
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                    aandro написа:
                    ivel написа:
                    точноооооооооо
                    жтд-то не страда от израза: "дърпа въздух" (абе страда ама резервоара трябва да е празен)
                    Глупости. И като смуче въздух от лабавия маркуч къде отива тоя въздух? Или викаш - самообезвъздушава се. Но пък не съм чувал помпа с въздух да прави налягане. При мен изначалния проблем си беше точно въздух и от много човъркане ми сложили клапана накриво и на третия ден се строши.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

при jtd-то има помпа в резервоара и няма как да смуче въздух,а къде отивал въздуха-просто си излиза от хлабавото съединение,заедно с нафтата

Коментар

jenshen73 написа:
                        nsn написа:
                        aandro написа:
                        ivel написа:
                        точноооооооооо
                        Глупости. И като смуче въздух от лабавия маркуч къде отива тоя въздух? Или викаш - самообезвъздушава се. Но пък не съм чувал помпа с въздух да прави налягане. При мен изначалния проблем си беше точно въздух и от много човъркане ми сложили клапана накриво и на третия ден се строши.
                        колега когато почнеш сам да си ремонтираш колата и си наясно със системите им и тяхното работене тогава пиши/спори иначе трупаш само мнения и подвеждаш колегите.Лека вечер :D
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                          jenshen73 написа:
                          nsn написа:
                          aandro написа:
                          ivel написа:
                          точноооооооооо
                          колега когато почнеш сам да си ремонтираш колата и си наясно със системите им и тяхното работене тогава пиши/спори иначе трупаш само мнения и подвеждаш колегите.Лека вечер :D
                          Гледаха я на компютър първо и ми казаха, че е някакъв клапан, който уж се замърсявал и трябвало само да се издуха, но и така не успяха да го развият и точно над него беше това, като разпределител някакъв метален в който влизаха няколко маркучи и единия беше с тази повредена стяжка и нея я смених понеже нямах възможност за други опити да се развива този клапан, който е на кофти място и със супер скапано измислени болтове. И така тръгнах на море и никакви проблеми от тогава, изчезна си изцяло това колебаене в оборотите, което го имаше на свободен ход, преди една седмица се върнах и от Габровския балкан. От тогава съм минал около 1500 км. и никакви проблеми затова предполагам, че е от този маркуч, тъй като след неговата корекция всичко си дойде на мястото по рано постоянно се мърдаше оборотомера при свободен ход на мотора и това придърпване и гаснене ставаше в движение за което бях писал а в момента си работи просто супер

Коментар

издухали са ти регулатора

Коментар

ivel написа:
                              издухали са ти регулатора
                              Нищо не са му издухали, щото не са го сменили. На моя нали му духаха - турнали го накриво и се счупи на третия ден. В помпата. Добре, че последния майстор поне не е от тия от гаражния фолклор. И конкретния такъв каза, че дори и пет помпи да има преди горивния филтър - той задължително си го пълни с гориво преди да го сложи, щото иначе става весело. Абе що много хора продължават да омаловажават елементарните проблеми? Преди 5 години като ми умря датчика на коляновия вал ме пращаха пак в девета глуха. Накрая прежалих едни пари, смених го на "идея" и колата нямаше грижи до преди месец, като ми я убиха с въздух.Що като я дърпаха и накрая запали, а?
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X