Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с вървенето на Fiat Bravo JTD 105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с вървенето на Fiat Bravo JTD 105

Здравейте, карам Bravo JTD 105 имам проблем със ускоряването на колата. Когато подам газ някой път особено на градско каране, но не само почва да ускорява и в един момент нещо все едно изключва (спъва мотора ) и няма никакъв ряз и след това се оправя от само себе си след няколко секунди или повече. Преди 1 година сменях дебитомер взех за около 100 лв. При диагностика ми дава грешка в дебитомера. Възможно ли е той пак да се е прецакал. С предния дебитомер този проблем не съм го имал. Или ако не е дебитомер кое друго би било причина затова ? Понеже съм от Ловеч ако знаете някои по добър майстор около мен или по възможност най близко до моя град да ме насочите, че където и да съм ходил не съм очарован ?

Около колко оборота на двигателя се случва това?

Коментар

от 2200 до 2500

Коментар

Прилича на "фабричния дефект" в софтуера, но може и да е друго, щом имаш грешка в дебитомера. Фабричният дефект е изразен по-скоро на около 2600-2700 об./мин и прилича на описаното от теб - все едно за миг отпускаш изцяло педала и пак го натискаш до долу. Колкото повеече си го натиснал, толкова по-ясно е изразен дефектът.

Коментар

откачи буксата на дебитомера и покараай така 2-3 деня и ще разбереш дали причината е в него
          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Ще я откача буксата и ще проввам, но лошото е че го прави когато си иска ... някой път за 10мин. може да е няколко пъти ... друг път пък може два дена да го няма... .Може да се случва и в други обороти да го прави, но най често е от 2200 до 2500

Коментар

Откачих буксата на дебитомера, малко километри минах.. сякаш този проблем не се забелязва, но с изключена букса няма никаква мощност и много гадно върви колата та не знам кой проблем усещам. Сякаш човек може да се подлъже така ... не знам какво да правя.

Коментар

Някой може ли да каже колата как трябва да върви като изключа дебитомера. Повече, по малко или с лека разлика ? Защото си мисля ,че имам другаде проблем... Като го изключа както писах вече доста по лошо набира. ????

Коментар

Една идея по-малко, почти не се усеща разлика.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да но при мен има доста повече .. доста по малко мощност .. глъхне една .. не е пъргава не може да се изцеди.Към кои елементи да се насоча в този случей ?

Коментар

Махай катализатора. И ламарина на ЕГР-а.
                      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

здравеите колеги имам един проблем фиат браво 1.9жтд колата не може да вдигне пове4е от 160км отна4ало 1 2 3 скорост с цеди но не така както трябва да е и на 160 газ до ламарината и неще особено види ли нагорнище умира направо махнах направо катализатора ама пак същото ако може някои да помогне ще съм му мноо благодарен.незнам какво е егр-ламарина затова не сам пробвал и товаМодерирано. Дублирано мнение.
                        Brabo jtd

Коментар

Re: Проблем с вървенето на Fiat Bravo JTD 105

aidepakk написа:
                          Здравейте, карам Bravo JTD 105 имам проблем със ускоряването на колата. Когато подам газ някой път особено на градско каране, но не само почва да ускорява и в един момент нещо все едно изключва (спъва мотора ) и няма никакъв ряз и след това се оправя от само себе си след няколко секунди или повече. Преди 1 година сменях дебитомер взех за около 100 лв. При диагностика ми дава грешка в дебитомера. Възможно ли е той пак да се е прецакал. С предния дебитомер този проблем не съм го имал. Или ако не е дебитомер кое друго би било причина затова ? Понеже съм от Ловеч ако знаете някои по добър майстор около мен или по възможност най близко до моя град да ме насочите, че където и да съм ходил не съм очарован ?
                          Колега, сега видях поста ,и че си от Ловеч, при кои майстори си ходил в града.
                          Fiat palio 1.7td

Коментар

EGR съм го затапил но не съм махнал катализатора.. ще го направя.По майстори за това не съм ходил.. повечето като чуят за Fiat и проблема и почват да гадаят.Има само един дето мисля , че може да помогне Ивелин Йончев но много негативно мнение чувам за него.. колега ти какво ще кажеш за майстори по Ловеч ?

Коментар

aidepakk написа:
                              EGR съм го затапил но не съм махнал катализатора.. ще го направя.По майстори за това не съм ходил.. повечето като чуят за Fiat и проблема и почват да гадаят.Има само един дето мисля , че може да помогне Ивелин Йончев но много негативно мнение чувам за него.. колега ти какво ще кажеш за майстори по Ловеч ?
                              Бягай от този, Преди да взема палиото, ходих при него за консултация с какъв мотор да си взимам,специално при палио комби има с два варианта,с 1,7тд с предкамерно пълнене и с механична бошовса помпа,и 1,9жтд мотор ,който не се различава от събратята мареа и първите стилотьа.Естествено майстора зад Бони-оборот,почна да хвали ЖТД-тата,а за стария 1,7 дизелов мотор, бил мъртвец при потегляне.Е, вярно е че по-слаб,но чак мъртвец при набиране не бе прав.Специално като майстор,Но не като специалист, ходя при Николай от Смочан,на него се доверявам,и за старите помпи съм чувал че разбира,но за ЖТД-тата,не мога да кажа.Даже наскоро чух и за друг,жевее до вилата на АНгел Бончев,ако знаеш къде се намира,но само съм чувал,не съм ходил при него.Ако искаш повече инфо, питай на лични,да не пълним форум с ненужна информация.Поздрави! :D
                              Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
                              X