И един път ще остане завинаги долу. Този филм го гледах с Бравото. Оказа се горна помпа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединител при Fiat Stilo 1.9 JTD
Collapse
X
-
Колеги, вчера реших да обезвъздуша съединителя отново да видя дали ще има разлика. Откачих маркуча преди лагер помпата и вместо да помпам на педала, този път отвих капачката на казанчето за спирачна течност и надух с уста докато потече чиста спирачна течност от маркуча. И както си течеше направо го намуших на мястото си. Налях казанчето до MAX и го затворих. Качих се в колата и след няколко напомпвания съединителя проработи перфектно. Започна да отсделя към средата и даже когато купих колата преди няколко месеца не работеше така добре. Обаче днес ходих до София и още на половината на пътя пак започнаха проблемите... Не знам вече има ли нещо което мога да направя друго преди да сваля скоростите?
Коментар
-
yo_brava написа:Колеги, вчера реших да обезвъздуша съединителя отново да видя дали ще има разлика. Откачих маркуча преди лагер помпата и вместо да помпам на педала, този път отвих капачката на казанчето за спирачна течност и надух с уста докато потече чиста спирачна течност от маркуча. И както си течеше направо го намуших на мястото си. Налях казанчето до MAX и го затворих. Качих се в колата и след няколко напомпвания съединителя проработи перфектно. Започна да отсделя към средата и даже когато купих колата преди няколко месеца не работеше така добре. Обаче днес ходих до София и още на половината на пътя пак започнаха проблемите... Не знам вече има ли нещо което мога да направя друго преди да сваля скоростите?Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Колеги, смених горната помпа и всичко се оправи.... но за 2 дни А сега какво да правя??? Май ще се сваля кутията. Но може ли някой да ми каже как се объзвъздушава скапания съединител, че може и аз да не правя нещо като хората... Сега с новата помпа нещата са същите-спира да работи, аз припомпвам няколко пъти и се оправя за малко и после пак така...
Коментар
-
Преди известно време на едната от колите ми като натиснах съединителя и педалът остана потънал. Това го направи няколко пъти. Като натиснех 2-3 пъти и се оправяше. Установих, че сутрин като е студено го прави по-често. Подкарах я към сервиза. На първото кръстовище го направи отново. С голямо учудване установих проблема - предната част на гумената стелка задържаше педала. :D На студено го правеше по-често, защото гумата е по-твърда. Смених стелката и проблемът изчезна. :D
Коментар
-
Понеже и при мен е подобно, ще се възползвам и аз да не отварям нова тема. Колата е Stilo MW 2004г. на 267000км. активно каране на седмица около 550-600км. Проблема го забелязах от около година. Както споменах колата се кара активно, всяка седмица си ходя до едното село на 150км. и след продължително каране, ако ми се наложи да намаля заради трафика или пък на светофар да спра педала вече е значително "омекнал", има някак си по голям свободен ход и се получава и нещо като потъване. При пълно спиране натискам го до край и едвам съм го отлепил от пода и колата подскача да потегля, няма и 3-4мм. Скоростите на моменти влизат трудно. Доста е гадно по кръстовищата, особено като бях миналия месец до София, ако не подам повече газ и да задържа педала на милиметър , ще угасне веднага. Прави го при загрял автомобил и продължително каране. Също от около година се чува и аксиалния лагер (до колкото знам тук е лагер помпа) да вие при натиснат педал и студен двигател, но до скоро си мислех, че е от меката връзка, защото е леко разкъзана на места, доката не се хванах да разбера най - накрая кога го чувам това виене.Правилно ли се насочвам, че "омекването" е от лагер помпата или е тази след педала. Смятам да я закарам да я погледнат в сервиз, но реших да пиша първо защото попитах в сервиза където я карам, колко ще ми струва смяна на масло двг, масло скорости(дойде им времето), съединител ако е износен и лагер помпата, за която на 97% съм сигурен, че си заминава. Дадоха ми цена от 200лв за всичко, някой ще каже, че цената е ОК, но съм чувал , че за труд за сваляне на скорости и смяната на съединител има варианти и по 100-120-150лв, а не виждам помпата какво да оскъпява при положение, че дали ще е само за помпа или и съединител, ще се сваля скоростната.Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp MultiWagon 2004
Lada 2105 1.3 60hp 1990 :D
Коментар
-
Колега, аз смених една горна помпа с втора ръка и след това си купих нова, обаче проблема си остана. Миналата седмица свалих скоростната кутия и лагер-помпата е тотална щета. Сега ме е яд, че се измъчих няколко месеца а бях почти сигурен, че е там проблема. За цена не мога да ти кажа дали е добре, защото аз си сменявам всичко. Нека някой по-запознат ц с цените колега да сподели мнение.
Коментар
-
Благодаря ти колега. И аз съм на 97% сигурен, че е вътре проблема и смятам, че и съединителя е за смяна, все пак е вече на 270000, а аз я взех от приятел на 146000. Преди малко имах работа до Пловдив и педала омекна докато обикалях в града. Впечатление ми направи, че като я настъпих до край на едно потегляне от светофар съединителя педала стана като нов още м/у 1 и 2 скорост.Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp MultiWagon 2004
Lada 2105 1.3 60hp 1990 :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар