Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединител при Fiat Stilo 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със съединител при Fiat Stilo 1.9 JTD

Здравейте. Моля да ми дадете съвет за проблема, който имам. Ще се опитам кратко и точно да го обясня.1. Съединителят отделя страшно ниско2. Когато превключвам предавки влизат трудно, на задна влиза най-трудноВъпросът ми е:--- Според тези описани по-горе признаци, категорично ли е проблема във съединителя, има ли смисъл да се занимаваме да вадим горна помпа на съединителя или да не си губим времето?Стило 1.9 jtd, 116к.с., 2002г

ако педала се натиска лесно,то значи притискатела е добре и не си заслужава да вадиш или сменяш комплект.търси причината в горната помпа и механиката

Коментар

Здравейте изкарахме горната помпа и направих клипче. Кажете как ви се струва работи ли?http://www.youtube.com/watch?v=ePXAH...ature=youtu.be

Коментар

Като натиснеш буталото, оста остава с празен ход, а буталото в долно положение, начина да разбереш дали работи или не е като сложиш друга помпа и обезвъздушиш добре.
        Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Интересното е, че очаквах да видя или усетя някаква пружина, тъй като бях чел, че имало пружина, която евентуално ако е повредена може да се подмени. Тук първо, че е капсуловано, второ пружина няма и не се усеща. Моята помпа е Валео.Вкрайна сметка имат ли пружина или не ?

Коментар

Пружина има на педала, не на помпата!

Коментар

Имах същия проблем - смених въпросната помпа и нямам грижи оттогава! Трябва да отбележа обаче, че съединителя продължава да отделя сравнително ниско и педала има малко празен ход.

Коментар

xaerial написа:
                Имах същия проблем - смених въпросната помпа и нямам грижи оттогава! Трябва да отбележа обаче, че съединителя продължава да отделя сравнително ниско и педала има малко празен ход.
                Празен ход или луфт .

Коментар

Празен ход

Коментар

xaerial написа:
                    Празен ход
                    А обезвъдуши ли добре след смяна на помпата ?
                    Fiat Stilo MultiJet 120 PS
                    Multiwagon

Коментар

Ще използвам темата на колега, за да не правя нова. Имах същия проблем и намерих една горна помпа от до последно карано стило, но ефекта ми е същия. Обезвъздуших системата до колкото съм разбрал как става (чрез откачане на връзката преди лагер помпата и натискане на педала да потече течност). Знам, че може и тази помпа, която съм взел да не работи както трябва, но ми е интересно дали има как да разбера дали не е проблема в лагер помпата? Като натискам често съединителя всичко е ок. Ако тръгна обаче междуградско 2 км. когато реша да изключа от 5та съединителя ми остава долу... Течност не се губи... Моля за помощ, защото ще трябва да пътувам след 2 седмици и така няма да мога...

Коментар

yo_brava написа:
                        Ще използвам темата на колега, за да не правя нова. Имах същия проблем и намерих една горна помпа от до последно карано стило, но ефекта ми е същия. Обезвъздуших системата до колкото съм разбрал как става (чрез откачане на връзката преди лагер помпата и натискане на педала да потече течност). Знам, че може и тази помпа, която съм взел да не работи както трябва, но ми е интересно дали има как да разбера дали не е проблема в лагер помпата? Като натискам често съединителя всичко е ок. Ако тръгна обаче междуградско 2 км. когато реша да изключа от 5та съединителя ми остава долу... Течност не се губи... Моля за помощ, защото ще трябва да пътувам след 2 седмици и така няма да мога...
                        Свали кутията и ще разбереш от къде точно ти идва проблема.

Коментар

Колега, казваш го като че ли става за половин час работа :D Има ли вариант да разбера преди да свалям скоростната кутия?

Коментар

Колега пробвай да не натискаш съединителя до долу (демек последните 1-2см) и пиши дали пак остава педала долу.
                            Bravo 1.9d 97г

Коментар

Той не остава всеки път долу.. Само като покарам малко без да го натискам и в момента в който го натисна остава долу. А ако не го натискам до долу не мога пък да превключвам. И когато спре да работи, като припомпам няколко пъти на педала всичко се оправя. И така си натискам постоянно, че да работи.

Коментар

Working...
                              X