Здравейте. Моля да ми дадете съвет за проблема, който имам. Ще се опитам кратко и точно да го обясня.1. Съединителят отделя страшно ниско2. Когато превключвам предавки влизат трудно, на задна влиза най-трудноВъпросът ми е:--- Според тези описани по-горе признаци, категорично ли е проблема във съединителя, има ли смисъл да се занимаваме да вадим горна помпа на съединителя или да не си губим времето?Стило 1.9 jtd, 116к.с., 2002г
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединител при Fiat Stilo 1.9 JTD
Collapse
X
-
Здравейте изкарахме горната помпа и направих клипче. Кажете как ви се струва работи ли?http://www.youtube.com/watch?v=ePXAH...ature=youtu.be
Коментар
-
Ще използвам темата на колега, за да не правя нова. Имах същия проблем и намерих една горна помпа от до последно карано стило, но ефекта ми е същия. Обезвъздуших системата до колкото съм разбрал как става (чрез откачане на връзката преди лагер помпата и натискане на педала да потече течност). Знам, че може и тази помпа, която съм взел да не работи както трябва, но ми е интересно дали има как да разбера дали не е проблема в лагер помпата? Като натискам често съединителя всичко е ок. Ако тръгна обаче междуградско 2 км. когато реша да изключа от 5та съединителя ми остава долу... Течност не се губи... Моля за помощ, защото ще трябва да пътувам след 2 седмици и така няма да мога...
Коментар
-
yo_brava написа:Ще използвам темата на колега, за да не правя нова. Имах същия проблем и намерих една горна помпа от до последно карано стило, но ефекта ми е същия. Обезвъздуших системата до колкото съм разбрал как става (чрез откачане на връзката преди лагер помпата и натискане на педала да потече течност). Знам, че може и тази помпа, която съм взел да не работи както трябва, но ми е интересно дали има как да разбера дали не е проблема в лагер помпата? Като натискам често съединителя всичко е ок. Ако тръгна обаче междуградско 2 км. когато реша да изключа от 5та съединителя ми остава долу... Течност не се губи... Моля за помощ, защото ще трябва да пътувам след 2 седмици и така няма да мога...Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Той не остава всеки път долу.. Само като покарам малко без да го натискам и в момента в който го натисна остава долу. А ако не го натискам до долу не мога пък да превключвам. И когато спре да работи, като припомпам няколко пъти на педала всичко се оправя. И така си натискам постоянно, че да работи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар