Здравейте колеги, проблема ми е следният. Оборотите на колата играят на празен ход, а в движение понякога, не постоянно, при смяна на предавките, ако не сменя бързо или изключа от скорост оборотите падат под 600 и направо гасне. НЕ ГО ПРАВИ ВИНАГИ ПОДЧЕРТАВАМ! Иначе колата се реже до критични без проблем, дори когато този проблем е налице. Само че, като че ли се замисля малко тогава преди да ускори за момент при поемането все едно има недостиг на гориво.В общи линий проблема се появи след зареждане от една Ромпетролска бензиностанция, пътувах за Варна и там ми го направи на 2 светофара та се шашнах. На връщане заредих от Еко и нямах ядове. След това след няколко дни заредих пак от тази бензиностанция и пак същото. Та мисълта ми е възможни ли е да е от горивото?! Лампата за грешка не ми е светвала изобщо. Не съм правил и диагностика до момента празници са все пак всички почиват, ако някой е имал подобен проблем нека сподели моля
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво ЖТД гаснене и нестабилни обороти на празен ход
Collapse
X
-
Зареждай известно време само от ЕКО. Ако не се появи проблема - от горивото е било. Аз имах подобен проблем в една студена зимна сутрин, бях останал с около 10л. нафта. Отидох до най-близкото ЕКО и заредих до горе. Спря да го прави проблема.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Срежи едно шише от литър и половина минерална вода (празно) и в него източи съдържанието на горивния филтър, ако можеш през пробката, ако не - както можеш. Ако е по-малко от 1/2 литър - прелей съдържанието в шишенце от 1/2 литър минерална вода (също празно). Целта е да видиш дали на дъното няма да има вода от източената течност. Ако няма - добре. Ако има - не е добре. Източи горивото от резервоара. Може да използваш помпата на колата. С помощта на високи шишета малко по малко ще разделиш водата от нафтата и ще си налееш нафтата обратно, монтираш нов филтър и газ. Между другото - от едно Стило видях да източват половин филтър вода, а нафтата беше заредена на Ляо-линското Еко в София.
Коментар
-
ogi28b написа:Срежи едно шише от литър и половина минерална вода (празно) и в него източи съдържанието на горивния филтър, ако можеш през пробката, ако не - както можеш. Ако е по-малко от 1/2 литър - прелей съдържанието в шишенце от 1/2 литър минерална вода (също празно). Целта е да видиш дали на дъното няма да има вода от източената течност. Ако няма - добре. Ако има - не е добре. Източи горивото от резервоара. Може да използваш помпата на колата. С помощта на високи шишета малко по малко ще разделиш водата от нафтата и ще си налееш нафтата обратно, монтираш нов филтър и газ. Между другото - от едно Стило видях да източват половин филтър вода, а нафтата беше заредена на Ляо-линското Еко в София.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
jenti написа:Ахам значи да се помъча докато я изгоря тая нафта и тва ще е? А тая вода може ли да прецака нещо като е в такова количество? Казаха ми газ за горене да съм сложил, ама съм малко скептично настроен
Коментар
-
Спирт в нафтата не е добра идея- против вода в малки количества е, но е сух и не смазва като нафтата.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Имах проблем с вода преди години - бях си намерил една добавка със снежинка на нея - пишеше че е инхибитор за вода за дизелово гориво.Жалко че не я снимах... Потърси по бензиностанциите - светло син метален флакон с пластмасова капачка, не помня марката но беше от сериозните - мобил или лики моли или нещо от сорта. Аз я бях купувал от ЕКО.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар