Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индикатор за дюзи светва и двигателя загасва в движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Индикатор за дюзи светва и двигателя загасва в движение

Здравейте,Бях в София и както си карам по булеварда колата ми загасна. Запалих я веднага и дюзата светеше на таблото. След около минута пак загасна. След това запалих пак без проблем и карах около 5 км. След това пак светна дюзата и загасна. Отидох до Витоша и там неможах да запаля около минута. Много се притесних. Сложих добавка заредих до горе и се прибрах до Добрич без проблем и в Добрич ми се случи отново да загасне колата в движение. Много се притесних, че може да ме остави на пътя. Някой да има предположение?
    Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

кола

Виж като начало кабели да няма нещо да не прави контакт
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Залагам на небеизвестният датчик на коляновия вал. Ако е той, как си се прибрал до Добрич не знам Направи една диагностика и ще си каже.Другият начин, ако гасне само когато е загряла, голям шанс да е пак той.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

колата кога гасне:-при пълна газ-няма значение с колко газ я карашако е датчик колянов вал няма да пали веднага а след 30-40 минпровериси дюзите как са ти-през излишното гориво
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Няма значение с колко газ. Много често на светофар като си чакам светва дюзата и угасва. Забелязах, че като е стояла по-дълго, например няколко часа и след това гасне доста. Утаява ли се някакъв боклук, не знам какъв е проблема. Още нещо интересно. След като светне дюзата и искам да загася двигателя за да запаля наново и да видя дали няма да изгасне лампата, врътвам ключа да изгася двигателя, но той подължава да работи няколко секунди още и тогава изгасва.

Коментар

1

Няма ли кой да ти я закачи и да и направи диагностика?
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

tsanibaytchev написа:
              Няма значение с колко газ. Много често на светофар като си чакам светва дюзата и угасва. Забелязах, че като е стояла по-дълго, например няколко часа и след това гасне доста. Утаява ли се някакъв боклук, не знам какъв е проблема. Още нещо интересно. След като светне дюзата и искам да загася двигателя за да запаля наново и да видя дали няма да изгасне лампата, врътвам ключа да изгася двигателя, но той подължава да работи няколко секунди още и тогава изгасва.
              По принцип това е регулатора на налягането има стружки в системата!В много редки случаи отечка от контактния ключ!
              ALFA ZLODEO 156 2.4 JTD=140PS

Коментар

komanreel написа:
                tsanibaytchev написа:
                По принцип това е регулатора на налягането има стружки в системата!В много редки случаи отечка от контактния ключ!
                сваляш регулатора,чистиш му цедката,качваш го и сменяваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО горивния филтър иначе в противен случай проблема след 20 км е отново на лице
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

послушай колегата nsn.,че иначе пари на вятъра.и вземи качествен горивен филтър

Коментар

Миналата седмица сменях регулатора. Миналия месец - помпата в резервоара.

Коментар

А филтъра?
                      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

филтъра кой знае.ха-ха.и 10 регулатора да смениш все тая.nsn го е написал и аз допълвам-КАЧЕСТВЕН филтър

Коментар

А какво разбирате под качествен филтър?

Коментар

Колега, отиди на диагностика и ако не си сигурен напиши грешката тук да я коментираме, всичко останало е като да стреляш в тъмното.
                            Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

като врачка казвам -грешката е 0191(некоректно налягане в рейла)

Коментар

Working...
                              X