Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo ,изписва (авария мотор) и губи мошност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo ,изписва (авария мотор) и губи мошност

Здравейте колеги, първо се извинявам ако съм пуснал вече съществуваща тема. Четох известно време ,ама кат не знам какво да търся .Колата ми е Стило 1,9 jtd multyjet 140cv 2004 г. Имам следния проблем светва ми една лампичка на таблото (нещо като моторче)и колата губи мощност. Върви без проблем но не дава повече от 3000 оборота колкото и да натискаш газта. Правила ми го е няколко пъти ,държи така известно време и само се оправя, гасне лампата и колата върви идеално. Казаха ми, че имало някакъв датчик ниско долу за въздуха на турбото ,който като се намокрел или запрашил става така и трябвало да се смени мястото му. Други пък казват ,че много въздух влизал в турбото и трябвало да се намали ,но щяло да спъне колата. Аз съм от тиа дето не разбират от двигатели ,но пък искам да съм наясно какво е и колко ще ми струва да го оправя. В момента е така от няколко дни и ме побърква ,пък и ме е страх да не стане по зле.Благодаря предварително!
    Прикачени файлове

От кой град си?Кой каквото и да говори, колата иска диагностика!
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Диагностика.Запиши номера на грешката и тогава можем да ти кажем какво да правиш.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Живея в Мадрид (Испания) и тук диагностиката май е към 40-50 евро. Лошото е обаче ,че днес излизах с колата и лампата угасна ей така от нищо. Сигурен съм ,че пак ще светне. За сега само гадаем. Ако някой има идеа да казва иначе ще чакам пак да светне и ще диагностицирам.

Коментар

Може и да не я чакаш, щом е светнала веднъж в компа е записало каква е грешката, но щом казваш че не иска да вдига повече от 3000 оборота най-вероятно е клапана който е за регулиране на вакуума на турбото, но не съм сигурен дали и на твоя мотор е същия както при мен.
          Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Абе тая сутрин и на мен ПАК светна Engine Fault, без да има последици във вървенето. Единственото което съм откачил е буксата на ЕГР-а, нали се пак е затапен, не знам има ли вразка или проблема е някъде другъде
            Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

Колеги, аз имам същия проблем, който се побявява от време на време. При мен забие на 2000+ оборота и не иска да се форсира нагоре, на място работи на тихи обороти. Имал съм сходен проблем на камион волво фх12 - заминал беше потенциометъра на педала на газта и светваше чека, като работеше само на ниски обороти. При стилото си мисля, че идва от клапана за регулиране налягането на горивото, тоя дето създава и на бравото проблеми. Вие как мислите по този въпрос?
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Колеги направете дигностика и тогава можем да говорим какво да направите.Колегата по горе е дал една от причините но все пак диагностиката ще ни ориентира по точно.
                Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Интерсно защо и незнайно как, три дена след като светна лампата за Еngine fault, огасна сама, не мога да си го обясня
                  Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

stelian isaev написа:
                    Живея в Мадрид (Испания) и тук диагностиката май е към 40-50 евро. Лошото е обаче ,че днес излизах с колата и лампата угасна ей така от нищо. Сигурен съм ,че пак ще светне. За сега само гадаем. Ако някой има идеа да казва иначе ще чакам пак да светне и ще диагностицирам.
                    Един кабел там където живееш сигурно струва 10 евро.Дърпаш си програмата:http://www.multiecuscan.net/Инсталираш и работиш.Ако не друго поне ще споделиш какви грешки е записала.Убеден съм че ще се справиш но трябва малко време и средства!Успех!

Коментар

Working...
                    X