Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo 1.9 jtd съединител, отделя ниско

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo 1.9 jtd съединител, отделя ниско

Здравейте,имам стило от седмица.Двигател 1,9 jtd ,2003 година,немски скорости,115 коня,колата е окло 200к,съединителя е лагер-помпа,сменен ангренаж,обездушавен съединител.,,,но педала отделя много ниско.Много "майстори"ми казват да сменям съединител ,ама все си миля,че грешат!Дайте съвет!!!

Дефинирай много ниско, при мен отделя малко под средата от целия ход на педала, ако наистина е обезвъздушен както трябва ориентирай се към горна помпа(тази която е под/зад самия педал).
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Ниско-около 2 сантиметра от пода.

Коментар

Каква е твърдоста на педала? Точно този проблем имах и при мен, но педала беше адски твърд. Беше се вкопал лагера в притискателния диск. Проблема се реши с нов съединител.
        Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

Педала не се натиска леко,има някакво съпротивление.Доколкото разбрах съединителя се продава само комплект феродо и притискателен,а и задължително се сменя лагер-помпата.

Коментар

първо отвори и на място решавай

Коментар

Не е лек и евтин ремонт така, че аз бих сменил комплект. Но това, че има съпротивление май отиваш на съединител.
              Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

Не е задължително да сменяш лагер-помпата, майстора ще прецени дали е за смяна, относно това съпротивление за което споменаваш, пак казвам ако е обезвъздушен както трябва провери си горната помпа, да не се окаже че си свалял кутията напразно.
                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Колеги и аз имам такова Стило,педала ми отделя около средата и добре отделя,но е много твърд.Така ли е по принцип или и аз трябва да се приготвям за смяна на съединител.
                  STILO-2003-115 HP-JTD Power
                  Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

Моето Стило е също такова и наближава 200 хилядарки.Още с закупуването му съединителя си отделя сравнително ниско но вече 20 хиляди съм минал и нямам никакъв проблем. Педала е мек все едно в памук потъва ,но нямам приплъзване ,боксуване .Ясно е че е оригиналния съединител и не е сменян но пък иначе нямам никакви проблеми.На Киата ми отделя от средата нагоре но там е вече друга бира . Когато имах Пунто неговия педал на съединителя беше така твърд и се оправи със смяната на съединителя.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

няма как съединитела ти колега да е оригинален и да е на 200 000.второ -лагер-помпата се сменя превантивно,така,че майстора не може да каже кога тя ще капитулира.

Коментар

Е па така си мисля аз имайки в предвид, че баш майстора ми е казвал, че един съединител на съвременните коли си издържа нормално до 150 хилядарки. Аз наближавам 200 и при това ниско отделяне смея да кажа, че не е сменян съединителя. Ако е сменян би следвало да отделя от доста по високо. Когато вземе да издава багажа и реша да го сменя ще се разбере оригиналния ли е или е сменян. Не вярвам да съм пък извадил баш късмет италианеца преди да прати Стилото за България да му е сменил и съединителя.
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ivel написа:
                          няма как съединитела ти колега да е оригинален и да е на 200 000.второ -лагер-помпата се сменя превантивно,така,че майстора не може да каже кога тя ще капитулира.
                          Ако се кара нормално - едни накладки издържат 30-35-40000 градско, какво пречи на съединителя да издържи 200 000, особено ако колата се кара 90% извънградско?Ако някой е експерт, ще снимам отвсякъде съединител на 196 000, по табло,, да кажете дали е оригинален или не.

Коментар

на 200 000км съединител,със сигурност няма да отделя долу и ще е толкова твърд,че ще трябва да го натискаш с двата крака.живота му горе долу е 150-160 000,ето защо на кола на 200 000 км,съединитела отделя долу и е мек-просто е сменен скоро.Оги, що се отнася дали е оригинален всеки може да провери.на оригиналния има щампа на фиат,освен тази на валео.

Коментар

ivel написа:
                              няма как съединитела ти колега да е оригинален и да е на 200 000
                              колега за един съединител не е проблем да издържи 300000+км стига да не се правят гаври с него(да го държиж натиснат по хх минути или да тръгваш само с въртене на гуми)
                              Bravo 1.9d 97г

Коментар

Working...
                              X