Има ли проблем при смесването на "различни нафти"--->Sprint Diesel - Eurodiesel - Alpine diesel.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смесване на нафта...
Collapse
X
-
Няма проблеми! Кара си спокойно! Ефектът на тези нафти(Спринт дизел, Ви пауър и други с добавки) не е толкова бърз, което означава,че и концентрацията им е слаба. Не се заблуждавайте, че като сложите един резервоар от по-скъпата нафта и сте прочистили двигателя - те просто са с по-високо или поне нормално октаново(ако не се лъжа и за нафтата беше октаново числото) за разлика от обикновената кръщавана нафта и съдържанието на на сяра е по-малко.
Коментар
-
Темата може би е разисквана но предполагам, че няма да е излишно. Нека който желае да сподели впечатлението си за качеството на нафтата от мястото кадето зарежда. Аз все се чудя от къде. Кастрол, OMV, Лукойл, Петрол, ЕКО.... и т.н. Предполагам, че сте усещали подобряване вървежа на колата при качествено гориво. Интересно ми е и положението през зимата. Предполагам че различните нафти замръзват различно... Питам защото още нямам опит с дизела...Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
doofiat написа:Няма проблеми! Кара си спокойно! Ефектът на тези нафти(Спринт дизел, Ви пауър и други с добавки) не е толкова бърз, което означава,че и концентрацията им е слаба. Не се заблуждавайте, че като сложите един резервоар от по-скъпата нафта и сте прочистили двигателя - те просто са с по-високо или поне нормално октаново(ако не се лъжа и за нафтата беше октаново числото) за разлика от обикновената кръщавана нафта и съдържанието на на сяра е по-малко.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
bogidar написа:Темата може би е разисквана но предполагам, че няма да е излишно. Нека който желае да сподели впечатлението си за качеството на нафтата от мястото кадето зарежда. Аз все се чудя от къде. Кастрол, OMV, Лукойл, Петрол, ЕКО.... и т.н. Предполагам, че сте усещали подобряване вървежа на колата при качествено гориво. Интересно ми е и положението през зимата. Предполагам че различните нафти замръзват различно... Питам защото още нямам опит с дизела...
Коментар
-
На няколко колеги от Алфа форума им бяха замръзнали дизелите с ОМВ Алпин Дизел Направете си сметка каква е добавката в горивото - H2O Аз също карам с ЕКО и съм най-доволен. Тогава колата работи най-меко и е доста пъргава. С нафта на ЛукОйл (но не петролските ЛукОйл) също върви нормално и нямам забележки Но от ШЕЛ и ОМВ да ме извиняват Това с този СпринтДизел е такъв ташак, че нямам думи Брат ми кара с него служебната си кола и от скоро сипва нормален - разлика няма, нито в разхода нито във вървенето :D :D :D Само 11ст. по-скъп на литър Слагайте си редовно добавки в горивото и няма да имате проблеми Аз всеки път слагам като редувам "Кастрол" и "Голдън Игъл". Едната е по-добра за почистване, а другата вдига малко повече цетановото числоhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Аз досега само от OMV наливам но нещо не съм доволен. Никаква разлика между Спринт и обикновен дизел. Тия дни взимам заплатата и ще пробвам в Еко. Де да знам като взех колата (карана е в Италия) първите 3-4 месеца беше пушка. Така вървеше че... И двигателя си беше "тих". А сега след смяна на консумативи и 4000км. нещо взех да се притеснявам. По тромавичка ми се струва. Попушва си порядъчно при ръчкане. Звука се попромени. В купето пласмаските зеха да потропват и поскърцват. А с тукашните майстори дето си оставят ръцете....Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
bogidar написа:Аз досега само от OMV наливам но нещо не съм доволен. Никаква разлика между Спринт и обикновен дизел. Тия дни взимам заплатата и ще пробвам в Еко. Де да знам като взех колата (карана е в Италия) първите 3-4 месеца беше пушка. Така вървеше че... И двигателя си беше "тих". А сега след смяна на консумативи и 4000км. нещо взех да се притеснявам. По тромавичка ми се струва. Попушва си порядъчно при ръчкане. Звука се попромени. В купето пласмаските зеха да потропват и поскърцват. А с тукашните майстори дето си оставят ръцете....http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Е не знам какъв е или що е ... дизела в ОМВ, но определено имам разлика с него, отколкото с обикновения. Вярно е, че пуши малко повече, но иначе си бяга. Често ми се случва да ръчкам Брадвата и сега съм с Ви пауър дизел - с него не е толкова пъргава на старта. Аз съм твърдо за него и съм го тествал многократно. Между другото сме разискавали тая тема и предния път стигнахме до извода, че има значение от безиностанцията и какво количество вода са сложили в резервоарите им за изолация.Иначе сега ме заинтригувахте с тоя дизел на Еко-то!
Коментар
-
Dodo 155 написа:Виж дали има катализатор и ако ДА, то веднага го махни Аз преродих моето Пунто като му махнах тази революционна техникаFiat Punto 1.7TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар