Здравейте колеги!Предлагат ми Брава 1.9 дизел, 1996 год. 123000км. с почти всички екстри.Просто незнам какво да предприема!Затова реших да пиша във форума!Моля ако някой кара такава кола да каже нещо повече за нея!На мен ми се струва ,че двигателят е слаб за купето- само 60к.с. Все пак аз предпочитам повече икономичната пред бързата и скъпата кола!А и данъците са и по-малки! :D Но незнам какво да мисля!Аз бях решил да си взема бензинова, но тази кола ми хареса много!Знам ,че като коли са много добри и с евтини части!Пишете ако знаете повече за двигателя - 1.разход;2.поддръжка;3.смяна на ремък, дюзи и т.н.;4.палене през зимата :D ;5.и всичко друго, което заслужава внимание :D Просто не съм карал дизели и незнам нищо за тях.Освен ,че разхода при тях е по-нисък ,но са по-скъпи за поддържане!Ще съм благодарен на всички ,които се отзоват на питането ми!Разчитам на вас да ми помогнете в избора!Мерси много!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1.9 Дизел - Добър избор ли е!
Collapse
X
-
Аз мога да споделя само малко, моят двигател е в друга група. Зимата колата пали без никакви проблеми при полжение, че слагаш хубава нафта, а в големите студове добавка против замръзване. Мисля, че поне по това моят и този двигател си приличат. Друго специфично нещо е, че двигателят почти не се чува вътре, единствено на празен ход може да се долови пърпоренето на дизела Удоволствие е да се шофира на дълаг път!Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Vladim написа:Аз мога да споделя само малко, моят двигател е в друга група. Зимата колата пали без никакви проблеми при полжение, че слагаш хубава нафта, а в големите студове добавка против замръзване. Мисля, че поне по това моят и този двигател си приличат. Друго специфично нещо е, че двигателят почти не се чува вътре, единствено на празен ход може да се долови пърпоренето на дизела Удоволствие е да се шофира на дълаг път!
Коментар
-
Re: Брава 1.9 Дизел - Добър избор ли е!
pifakiz написа:Здравейте колеги!Предлагат ми Брава 1.9 дизел, 1996 год. 123000км. с почти всички екстри.Просто незнам какво да предприема!Затова реших да пиша във форума!Моля ако някой кара такава кола да каже нещо повече за нея!На мен ми се струва ,че двигателят е слаб за купето- само 60к.с. Все пак аз предпочитам повече икономичната пред бързата и скъпата кола!А и данъците са и по-малки! :D Но незнам какво да мисля!Аз бях решил да си взема бензинова, но тази кола ми хареса много!Знам ,че като коли са много добри и с евтини части!Пишете ако знаете повече за двигателя - 1.разход;2.поддръжка;3.смяна на ремък, дюзи и т.н.;4.палене през зимата :D ;5.и всичко друго, което заслужава внимание :DПросто не съм карал дизели и незнам нищо за тях.Освен ,че разхода при тях е по-нисък ,но са по-скъпи за поддържане!Ще съм благодарен на всички ,които се отзоват на питането ми!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Vladim написа:Аз мога да споделя само малко, моят двигател е в друга група. Зимата колата пали без никакви проблеми при полжение, че слагаш хубава нафта, а в големите студове добавка против замръзване. Мисля, че поне по това моят и този двигател си приличат. Друго специфично нещо е, че двигателят почти не се чува вътре, единствено на празен ход може да се долови пърпоренето на дизела Удоволствие е да се шофира на дълаг път!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
pifakiz написа:колеги за километрите не берете грижа :D Със сигурност са толкова!Има сервизна книжка а и братовчед ми ми я вкарва от Швейцария :D :D :D Аз просто питам за повече инфо за двигателя :D Все пак благодаря за компетентните мнения!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Относно кой къде сипва дизелче има голямо значение>Не така стои въпроса при бензините там е само усещането за по тромава кола.Аз лично с риск да се повторя наливам по възможност само от ОМВ или големите бензиностанции на Лукойл.Всички останали дребни петролчета само гледат как да те метнат а и цистерните им ако не са подменяни и са стари имат достатъчно утайки и вода в тях.И едноп въпросче два пъти зареждам на бензиностанцията на с.Дунавци защо след като настройва сумата за зареждане и пистолета авт. се изкл. при зададената стойност служитела си играе с пистолета като го стиска ритмично и променя дебита няма ли нещо гнило в тази операция.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар