Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за Fiat Bravo 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнения за Fiat Bravo 1.9 JTD

Здравейте, мисля да си взема фиат браво 1.9 JTD 105 кс. дизел 2000г..Добър ли е двигателя, здрав, икономичен.Ако някой има или кара такава кола нека сподели мнението си.Какво трябва да гледам като купувам колата, кои са най-срещаните проблеми, скъпо ли е обслужването на тази кола и тн.

Ооо, колега, това е един от най-коментираните модели на браво във форума. Ако потърсиш, имаш материал да четеш поне един месец. Хубава кола е, и хубав двигател, но имай предвид, че вече си е на годинки и повечето бройки са на над 300 000 км, независимо какво показва километража. Като всяка кола, разбира се че има неща, които се чупят, но пак казвам, годинките и километрите експлоатация са си доста. Мога да напиша два-три често срещани проблема. Първия е проблема с обтяжния механизъм на пистовия ремък. Всички ролки на пазара, независимо какво пише на кутията са Дайко и са боклуци и изкаравт по 1000 до 30000 км. Втория е помпата и регулатора, които на някакъв етап може да се наложи да се сменят/ремонтират. Помпата, ако си сръчен, можеш да си я ремонтираш сам за стотина лева. Регулатора се сменя с втора употреба или нов. Моето браво е на 320 000 и не са пипани досега. Дюзите в някакъв момент също се скапват, но пак по лични наблюдения карат над 350 000 км. Повечето пъти се оправят със смяна на разпръсквач само, ако не има достатъчно втора употреба на нормални цени. Датчика на коляновия вал "често" сдава багажа (повечето пъти, когато колата мине 250 000 км) и се сменя с нов за около 50 лв. Термостати сме сменили почти всички, които караме колата. Алтернатора и стартера ми изкараха по около 280 000 км докато се ревизират, до тогава си личеше че не са пипани. Носачите са си боклук, каквито и да вземеш или просто не изкарват на пътищата у нас. Дебитомер също на някакъв етап ще е сдал багажа.Това са проблеми, за които се сещам на пръв поглед, както казах има сигурно хиляди теми за този двигател. Като цяло поддръжката е горе-долу нормална, може да ти звучат и плашещо проблемите, но при повечето нови коли тези проблеми ги има на много по-малко километри и за доста повече пари.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Колеги някой да ми каже повече за Alfa romeo 156 2,4jtd какви са отзивите има възможност да сменя Бравото за нея + още 400 лв. как е офертата ?Бравото е 97` 1.9 TD 75 коняАлфата е 156 97` 2.4 JTD 136 коня

Коментар

KPSS написа:
        Колеги някой да ми каже повече за Alfa romeo 156 2,4jtd какви са отзивите има възможност да сменя Бравото за нея + още 400 лв. как е офертата ?Бравото е 97` 1.9 TD 75 коняАлфата е 156 97` 2.4 JTD 136 коня
        На Алфата данъка нали се сещаш че е около и над 200лв . По лакома е и повечко бяга. Мой приятел скоро стопи на една такава мотора . До колкото разбрах от него маслената помпа вземала движение с верига от коляновият вал . На определени километри трябвало да се сменя . Алфата си е красавица по принцип , частите са и малко по скъпи. :D
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

cveiba написа:
          KPSS написа:
          На Алфата данъка нали се сещаш че е около и над 200лв . По лакома е и повечко бяга. Мой приятел скоро стопи на една такава мотора . До колкото разбрах от него маслената помпа вземала движение с верига от коляновият вал . На определени километри трябвало да се сменя . Алфата си е красавица по принцип , частите са и малко по скъпи. :D
          Аха малко по-скъпи значи ....... То на фиата са супер скъпи 150 термостат и 500 за агренажи и помпи дадох преди 10 денаесента 300 лв за носачи. Ако са малко по-скъпи от това значи прави сметка... Мотора ми хареса 2.4 дюза-помпа не съм карал или се возил но като знам бравата как върви представям си този звяр ще е! И да сега ми е 12 лв данъка май да си седя на газа! Тъкмо си я направих, сега кой знае какво ще взема да рева по форомите и при майстори. Брат ми кара Alfa romeo 145 1.6 twin spak и ми пуска някакви мухи тука самолет била не знам какво имала всички екстри за годината си е то и аз ги имам... Двоумя се не знам.

Коментар

KPSS написа:
            cveiba написа:
            KPSS написа:
            Аха малко по-скъпи значи ....... То на фиата са супер скъпи 150 термостат и 500 за агренажи и помпи дадох преди 10 денаесента 300 лв за носачи. Ако са малко по-скъпи от това значи прави сметка... Мотора ми хареса 2.4 дюза-помпа не съм карал или се возил но като знам бравата как върви представям си този звяр ще е! И да сега ми е 12 лв данъка май да си седя на газа! Тъкмо си я направих, сега кой знае какво ще взема да рева по форомите и при майстори. Брат ми кара Alfa romeo 145 1.6 twin spak и ми пуска някакви мухи тука самолет била не знам какво имала всички екстри за годината си е то и аз ги имам... Двоумя се не знам.
            Човек ти или купуваш най скъпото което видиш или някой ти дере кожицата здраво. Къв тоз термостат 150лв и какви са тези ролки и ремъци 500лв .Алфата е с Common rail мотор, не е помпа дюза. И аз скоро сменях носачи и бяха по 75лв за носач + тампоните .

Коментар

Един от вас можещите и знаещите да си отвори гараж в Търговище и ще ги разплаче... Цените са много високи! Уж зареждали само оригинални и за това имат някакви сертификати показват, но хората все по трудно си купуват нови части.

Коментар

KPSS написа:
                Един от вас можещите и знаещите да си отвори гараж в Търговище и ще ги разплаче... Цените са много високи! Уж зареждали само оригинални и за това имат някакви сертификати показват, но хората все по трудно си купуват нови части.
                Е то ти на тия цени на село ще ти е по-лесно да се разходиш я до Шумен, я до Варна и дори с горивото - пак ще ти останат пари. Термостат за 1.9 JTD105 - 65лв. Носачите скъпите са по 75лв. бройката, на теб явно 4 са ти сложили...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Защо в тема за Браво се коментира АР 156, нейният термостат, носачите и, и др.?

Коментар

ogi28b написа:
                    Защо в тема за Браво се коментира АР 156, нейният термостат, носачите и, и др.?
                    Не не са за АР 156, цените а за FIAT BRAVO .

Коментар

Каквото и да си говорим термостата за този двигател е скъп.Ако сложиш по-евтин рискуваш да блокира както се случи при мен.Та от евтин ми се върза двоен с парите за сваляне и връщане с доплащане за BEHR.
                      Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Бравото е на 206 000 км. двг работи добре, тихо, поддържана е колата.Да ви питам нещо бръкнах в ауспуха и се омазах в масло не много около 1-2 милимитра слой мисля, че е от турбото знаете ли горе-долу колко ще издържи и колко струва турбо в морга и още нещо каква е горивната система на бравото Комън рейл или обикновена инжекция си е?

Коментар

Ако знаеш английски, напиши в търсачката на Гугъл "define: jtd" и попрочети, има интересни неща. С търсачката на форума също могат да се открият интересни теми.Комън рейл е, да ти отговоря все пак.

Коментар

Това с ауспуха е много относително.Най добре откачи големия маркуч след турбината дето влиза в двигателя.Ако там има масло може да кажеш, че е турбина.Но всяка турбина пуска малко масло по въздоховода.Тези двигатели са читави като са по-нови и добре обслужвани.
                            Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Working...
                            X