здравейте.от 2 дена съм притежател на мареа 1.9 jtd но нещо странно се случва със съединителя.когато тръгвам при отпускане на педала колата отлепя но от някъде се чува звук наподобяващ завиващ трамвай ако се сещате за какво говоря.това се чува само когато съм на полусъединител и никога по време на превключване на другите предавки.да добавя че скоростите влизат перфектно.отделя по средата и не приплъзва.дайте предположения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
мареа 1.9 jtd 105 съединител или ........
Collapse
X
-
Ако това ще те успокои по някакъв начин, карам вече 2 години с този проблем. Като започне да свири при движение направо и без да натискам съединителя - ще му обърна по-сериозно внимание. Отделно от това ми вият лагерите на съединителя, и на първичния вал на скоростната кутия, затова не пипам нищо, че ще олекна доста, ако предприема такъв ремонт. Ако предприемеш смяна на съединителя - снимай повредените чаркове, да видя и аз на какво се дължи.
Коментар
-
колега приготви се за нов притискателен диск и лагер ..... при мен беше същия проблем .... лагера беше протрил притискателния и почти беше влезнал в него ... и от там се чуваше същия този свирещ звук .... все едно минава трамвай !След смяната на притискателен диск (понеже стария беше буквално изяден) и лагер (понеже и той беше почти заминал) шума изчезна !AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
ivan_dice написа:колега приготви се за нов притискателен диск и лагер ..... при мен беше същия проблем .... лагера беше протрил притискателния и почти беше влезнал в него ... и от там се чуваше същия този свирещ звук .... все едно минава трамвай !След смяната на притискателен диск (понеже стария беше буквално изяден) и лагер (понеже и той беше почти заминал) шума изчезна !fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
ivan_dice написа:колега приготви се за нов притискателен диск и лагер ..... при мен беше същия проблем .... лагера беше протрил притискателния и почти беше влезнал в него ... и от там се чуваше същия този свирещ звук .... все едно минава трамвай !След смяната на притискателен диск (понеже стария беше буквално изяден) и лагер (понеже и той беше почти заминал) шума изчезна !Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:ivan_dice написа:колега приготви се за нов притискателен диск и лагер ..... при мен беше същия проблем .... лагера беше протрил притискателния и почти беше влезнал в него ... и от там се чуваше същия този свирещ звук .... все едно минава трамвай !След смяната на притискателен диск (понеже стария беше буквално изяден) и лагер (понеже и той беше почти заминал) шума изчезна !
Коментар
-
=Rudi= написа:nsn написа:ivan_dice написа:колега приготви се за нов притискателен диск и лагер ..... при мен беше същия проблем .... лагера беше протрил притискателния и почти беше влезнал в него ... и от там се чуваше същия този свирещ звук .... все едно минава трамвай !След смяната на притискателен диск (понеже стария беше буквално изяден) и лагер (понеже и той беше почти заминал) шума изчезна !AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
днес бях при двама майстори и единия вика че се изпекъл феродовия диск а другия че маховика е заминал.а като запаля двигателя и се заслушам се чуват някакви странни вибрации и шумове откъм скоростите съответно скоростите.нямам идея какво става а пара за сваляне и качване нямам.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
superfiata написа:днес бях при двама майстори и единия вика че се изпекъл феродовия диск а другия че маховика е заминал.а като запаля двигателя и се заслушам се чуват някакви странни вибрации и шумове откъм скоростите съответно скоростите.нямам идея какво става а пара за сваляне и качване нямам.Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар