Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

мареа 1.9 jtd 105 съединител или ........

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

мареа 1.9 jtd 105 съединител или ........

здравейте.от 2 дена съм притежател на мареа 1.9 jtd но нещо странно се случва със съединителя.когато тръгвам при отпускане на педала колата отлепя но от някъде се чува звук наподобяващ завиващ трамвай ако се сещате за какво говоря.това се чува само когато съм на полусъединител и никога по време на превключване на другите предавки.да добавя че скоростите влизат перфектно.отделя по средата и не приплъзва.дайте предположения.
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

на един познат се беше спукал демферния маховик и свиреше на полусъединител
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

дано да не е така.дайте друго.
      fiat bravo 1.6 16v gt
      fiat marea 1.9 8v jtd
      fiat punto 1.7 td
      fiat marea 1.6 16v

Коментар

колега не искам да те плаша ама май е демферния маховик щото при мене така свиреше и го смених за нов Валео и се оправи но все пак не примай за чиста монета... Успех
        leave something of the happiness you bring

Коментар

Ако това ще те успокои по някакъв начин, карам вече 2 години с този проблем. Като започне да свири при движение направо и без да натискам съединителя - ще му обърна по-сериозно внимание. Отделно от това ми вият лагерите на съединителя, и на първичния вал на скоростната кутия, затова не пипам нищо, че ще олекна доста, ако предприема такъв ремонт. Ако предприемеш смяна на съединителя - снимай повредените чаркове, да видя и аз на какво се дължи.

Коментар

колега приготви се за нов притискателен диск и лагер ..... при мен беше същия проблем .... лагера беше протрил притискателния и почти беше влезнал в него ... и от там се чуваше същия този свирещ звук .... все едно минава трамвай !След смяната на притискателен диск (понеже стария беше буквално изяден) и лагер (понеже и той беше почти заминал) шума изчезна !
            AUDI 1.8 20V TURBO
            ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

ivan_dice написа:
              колега приготви се за нов притискателен диск и лагер ..... при мен беше същия проблем .... лагера беше протрил притискателния и почти беше влезнал в него ... и от там се чуваше същия този свирещ звук .... все едно минава трамвай !След смяната на притискателен диск (понеже стария беше буквално изяден) и лагер (понеже и той беше почти заминал) шума изчезна !
              от твоята уста в божиите уши.нов маховик не ми звучи добре финансово.
              fiat bravo 1.6 16v gt
              fiat marea 1.9 8v jtd
              fiat punto 1.7 td
              fiat marea 1.6 16v

Коментар

ivan_dice написа:
                и при тебе ли е имало свирене само на полусъединител,защото при твойте симптоми звука трябва да е при натиснат съединител или аз съм се заблудил нещо
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                  ivan_dice написа:
                  и при тебе ли е имало свирене само на полусъединител,защото при твойте симптоми звука трябва да е при натиснат съединител или аз съм се заблудил нещо
                  Да кажа и аз: при мен беше като при ivan_dice - лагерът беше задрал в притискателния диск. Прискърцваше шумно при потегляне, на полусъединител, не при натиснат педал, но кратковременно, за една секунда и само при потегляне. Смених съединител комплект и всичко се оправи.

Коментар

=Rudi= написа:
                    nsn написа:
                    ivan_dice написа:
                    Да кажа и аз: при мен беше като при ivan_dice - лагерът беше задрал в притискателния диск. Прискърцваше шумно при потегляне, на полусъединител, не при натиснат педал, но кратковременно, за една секунда и само при потегляне. Смених съединител комплект и всичко се оправи.
                    да ... само при полусъединител ... и при рязка смяна на предавка 1 към 2 и 2 към 3 .... с рязко пускане на съединитела.
                    AUDI 1.8 20V TURBO
                    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

на предишния ми фиат правеше така и като разглобих колата пружините на феродовия диск бяха счупени

Коментар

да,ама тук пружините са на маховика

Коментар

днес бях при двама майстори и единия вика че се изпекъл феродовия диск а другия че маховика е заминал.а като запаля двигателя и се заслушам се чуват някакви странни вибрации и шумове откъм скоростите съответно скоростите.нямам идея какво става а пара за сваляне и качване нямам.
                          fiat bravo 1.6 16v gt
                          fiat marea 1.9 8v jtd
                          fiat punto 1.7 td
                          fiat marea 1.6 16v

Коментар

superfiata написа:
                            днес бях при двама майстори и единия вика че се изпекъл феродовия диск а другия че маховика е заминал.а като запаля двигателя и се заслушам се чуват някакви странни вибрации и шумове откъм скоростите съответно скоростите.нямам идея какво става а пара за сваляне и качване нямам.
                            При теб с едномасов не става ли ? Аз сложих едномасов , и целият масрав/ 60лв труд +притискателен+феродов диск 200лв + маховик 60+аксиален лагер 60лв= 380лв :D имам вече изминати 20000км с този съединител и нямам за сега проблеми . Колата ми не е сток . :D
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Колега, това кога си го правил? Това е някаква ултра-промоционална цена. Кой сменя съединител и маховик за 60 лева? Веднага бих отишъл при него.

Коментар

Working...
                              X