Здравейте колеги.Имам няколко проблема с пунтото . 1) Колата работи на ниски обороти на място около 790-800 и постоянно се променят в този диапазон. При подаване на газ и пускане падат до към 650-700 и пак се нормализират( като не го прави всеки път) Случвало се е при издуване до 3000-4000 и след това да я пусна по инерция и да изгасне(много рядко).. направило ми е впечатление, че когато колата е в движение по инерция оборотите си седят на 850 и не мърдат от там..2) При подаване на плавна газ, независимо на коя предавка(освен първа), на 1500 и 1900 оборота колата придърпва, все едно не и достига гориво и се усеща доста дразнещо в купето, до колкото прочетох из форума май може да е от проблемна дюза ?3. Другият проблем е ,че при натискане на цялата газ на около 2800 оборота колата "забива" за части от секундата се едно турбото губи някъде налягане или нещо подобно. Усеща се най-много на 2ра и 3та скорост.Колата е Фиат Пунто 1.9 ЖТД 80 коня 2000г. Не записва никакви грешки на еку-то. Направил съм няколко лога, някой по разбиращ ако може да ги погледне, че на мен почти нищо не ми говорят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто JTD. Ниски обороти, придърпване.+log
Collapse
X
-
Днес прегледах турбо пътищата, не забелязах пропуски. Пробвах колата с откачен дебитомер, но не усетих някаква разлика във вървежа на колата или ако има тя е много малка, почти незабележима. След откачването записа две грешки: P 0110 - Intake air temperature - signal low , и P0101 - Mass air flow - signal high .
Коментар
-
тоя проблем с глъхненето ми се струва че е от недостиг на горивен хранеж и аз го имам ... а не от въздух, то като свалиш дебитомера и тя колата влиза в авариен режим като и сложим бърза втора и забие муцуната и до там, то няма логика без дебитомер ??leave something of the happiness you bring
Коментар
-
Добре бе... само на мене ли ми се струва че откачен МАФ е същото като да ти се изхлузи в движение маркуча на входящия тракт на турбото за мене е едно и също, защото в движение скобата се къса и почва да свисти и да смуче турбото директно без тръби и филтри и най- вече МАФ не виждам логикаleave something of the happiness you bring
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар