Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто JTD. Ниски обороти, придърпване.+log

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто JTD. Ниски обороти, придърпване.+log

Здравейте колеги.Имам няколко проблема с пунтото . 1) Колата работи на ниски обороти на място около 790-800 и постоянно се променят в този диапазон. При подаване на газ и пускане падат до към 650-700 и пак се нормализират( като не го прави всеки път) Случвало се е при издуване до 3000-4000 и след това да я пусна по инерция и да изгасне(много рядко).. направило ми е впечатление, че когато колата е в движение по инерция оборотите си седят на 850 и не мърдат от там..2) При подаване на плавна газ, независимо на коя предавка(освен първа), на 1500 и 1900 оборота колата придърпва, все едно не и достига гориво и се усеща доста дразнещо в купето, до колкото прочетох из форума май може да е от проблемна дюза ?3. Другият проблем е ,че при натискане на цялата газ на около 2800 оборота колата "забива" за части от секундата се едно турбото губи някъде налягане или нещо подобно. Усеща се най-много на 2ра и 3та скорост.Колата е Фиат Пунто 1.9 ЖТД 80 коня 2000г. Не записва никакви грешки на еку-то. Направил съм няколко лога, някой по разбиращ ако може да ги погледне, че на мен почти нищо не ми говорят.
    Прикачени файлове

Огледай турбо пътищата за пропуски. После пробвай с откачен дебитомер ще има ли разлика. И накрая иди някъде, където разбират.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Днес прегледах турбо пътищата, не забелязах пропуски. Пробвах колата с откачен дебитомер, но не усетих някаква разлика във вървежа на колата или ако има тя е много малка, почти незабележима. След откачването записа две грешки: P 0110 - Intake air temperature - signal low , и P0101 - Mass air flow - signal high .

Коментар

тоя проблем с глъхненето ми се струва че е от недостиг на горивен хранеж и аз го имам ... а не от въздух, то като свалиш дебитомера и тя колата влиза в авариен режим като и сложим бърза втора и забие муцуната и до там, то няма логика без дебитомер ??
        leave something of the happiness you bring

Коментар

Ми не знам аз не съм го свалял, просто откачих буксата. Иначе колата не влиза в авариен режим или поне не се забелязва, не забива предницата. Разликата със закачена и откачена букса е минимална , а може и никаква просто на мен да ми се струва, че има някаква малка.

Коментар

Проблема вероятно е в налягането на горивото или ЕГР-а.Трябва да се направи хубава диагностика и тогава да се търси проблема.
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

Добре бе... само на мене ли ми се струва че откачен МАФ е същото като да ти се изхлузи в движение маркуча на входящия тракт на турбото за мене е едно и също, защото в движение скобата се къса и почва да свисти и да смуче турбото директно без тръби и филтри и най- вече МАФ не виждам логика

Коментар

Логовете не стават ! Не са направени, както трябва.Единствено може да приемем, че турбината надува приемливо.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Можеш ли да ми кажеш тогава как точно да ги направя, кои параметри трябва да добавя. Уж правих всичко по темата която беше пуснал за логовете, но ..

Коментар

Как се правят правилни логове

Коментар

Working...
                    X