Да попитам колеги , някой нещо да е пробвал по въпроса , видях една тема в един друг форум , и честно казано си падам по експериментите , и незнам доколко може да е вярно!http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=35505 ето я темичката , кажете мнения!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газ и дизел? Някой нещо да знае по въпроса
Collapse
X
-
Ако е за мощност, монтирай обикновен смесител за бензинов двигател, обикновен електронен изпарител и схема за изключване на изпарителя под определени обороти и при отнемане на педала за газта. С малко регулиране ще получиш доста приемлив резултат, а като икономия - нещо като 15-25% по сегашните цени на газ и нафта.Заслужава си да опиташ ако ти се занимава.Аз бях започнал преди да продам Мареата като твоята ,но се разделих с нея.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Ако е за мощност, монтирай обикновен смесител за бензинов двигател, обикновен електронен изпарител и схема за изключване на изпарителя под определени обороти и при отнемане на педала за газта. С малко регулиране ще получиш доста приемлив резултат, а като икономия - нещо като 15-25% по сегашните цени на газ и нафта.Заслужава си да опиташ ако ти се занимава.Аз бях започнал преди да продам Мареата като твоята ,но се разделих с нея.Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
Не съм опитвал, но си мисля, че може да се монтира микроключе на жилото и да се регулира така, че /примерно/ при 1300 об. да включва магнитния клапан на електрически изпарител - Ловато е много удобен за целта. Пиши, ако направиш нещо!p.s. Във Форума на КЕМПЕР КЛУБ , а и в Off road Bulgaria май имаше писано по въпроса, но нямам време да търся сега!Успех!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар