Искам да си сменя свещите. Гледах разни теми но не ми стана много ясно...Интересува ме колко ще ми излезе и каква марка е за предпочитане. А пък ако някой от Пловдив има доверено лице/сервиз, може да ме насочи къде да отида. Едит: Още един въпрос... Някой колега с колица като моята ако е наливал Sprint Diesel от OMV да каже как се държи машинката. Има ли смисъл?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свещи за Punto TD
Collapse
X
-
Божидаре, свещи бол и на различни цени.Според мен най-скъпите и съответно качествени са BERU, но там цената сигурно ще те откаже, около 30лв/бр.Добър избор като качество и цена са чешките "Искра" , около 8-12 лв/бр.Бош-много ментета и също скъпи.За съжаление в Пловдив не мога да ти кажа къде могат да се намерят, но предполагам, че в Пазарджик в магазините "Славянка" със сигурност ги има.Относно "спринт дизела", до скоро карах само с него.Миналата седмица имах две пътувания да Пловдив и налях от Еко-кинитрон на Вакарел... ами все едно се бях с друга кола, не с моето Пунто.... много върви и не пуши.К’ва е тази работа не мога да ти кажа, но определено ще гледам да зареждам отново от техния дизел.OMV за сега ме губят като клиент.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
Както съм писал преди - нов шофьор съм и не съм още наясно с много от нещата. Моето Punto с колко свещи е, като броим и подгряващите. От както съм взел колата - 6мес. не съм ги сменял и не съм ходил да ми ги видят в какво състояние са. Колата си пали без проблем. При това положение необходимо ли е да се сменят или да изчакам. Смяната би ли подобрила общата работа на системата, двигател и т.н. С една дума има ли идея да се сменят или да чакам да се появи "проблем" и тогава.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
bogidar написа:Както съм писал преди - нов шофьор съм и не съм още наясно с много от нещата. Моето Punto с колко свещи е, като броим и подгряващите. От както съм взел колата - 6мес. не съм ги сменял и не съм ходил да ми ги видят в какво състояние са. Колата си пали без проблем. При това положение необходимо ли е да се сменят или да изчакам. Смяната би ли подобрила общата работа на системата, двигател и т.н. С една дума има ли идея да се сменят или да чакам да се появи "проблем" и тогава.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Vladim написа:Не знам при Пунто ТД, но моята Брава има самодиагностика на свещите. Когато има някоя изгоряла лампата за подгряване започва да мига двайсетина секунди веднага след запалване.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Колега, "Косер" продават свещи "Искра". Ето тук виж http://www.kosser.net/Products/Iskra.htm и виж адреса в Пловдив тук http://www.kosser.net/ShopMap.htm#Plovdiv
Коментар
-
bogidar написа:Много ми е интересно зимата как ще е. Това ще ми е първата. Като слушам какви приказки се приказват за дизелаците. Примерно подгряване с горелка директно... Нямало ядове.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Да, и можеш да бъдеш сигурен, че е оригиналната, тази която са поставили във фабриката на Фиат.Наскоро някъде бях извадил сайт на вносителя им за България, телефон ли, но цената ме уби.Искаха 32 лв/за бр.за Рено 1.6d.Само за информация оригиналният разпръсквач Бош е 31 лв.Да намерих им телефоните, явно и записки съм си водил.. хи-хи "Фирмата която внася BERU се казва "V+D Auto" -телефони - 862-42-14, 15, 16"SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Миналата година ми сдаде багажа 1 подгревна свещ и реших, че си заслужава да ги сменя всичките 4-ри, най-малкото защото се намират на много неудобно място и цената за тяхната смяна беше 60лв само за труда... да не говорим, че никой не знае дали след седмица някоя друга няма да дефектира. Бяха марка Bosch..Поръчах оригинални свещи (от Христо) и единичната цена (миналата година) беше 27.60лв...В общи линии това което съм чувал като общи приказки е, че оригиналните издържат 2-3 пъти повече от ментетата за 10-на лв... С други думи, ако колата мислиш да я караш поне 2-3 години мисля, че си заслужава да сложиш оригинални подгревни свещи.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар