Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно подгряването при студен старт на Браво 100 TD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно подгряването при студен старт на Браво 100 TD

Сутрин при първоначално палене лампата на реотана на таблото за подгряване въобще не светва.След две три паленията при загрял мотор може би, светва нормално. Интересува ме каква е причината за това.Благодаря Ви за отговорите.

Re: Въпрос относно подгряването при студен старт на Браво 10

Ilia74 написа:
    Сутрин при първоначално палене лампата на реотана на таблото за подгряване въобще не светва.След две три паленията при загрял мотор може би, светва нормално. Интересува ме каква е причината за това.Благодаря Ви за отговорите.
    И как палиш-нормално ли?

Коментар

Не мога да преценя.Колата я имам от скоро.Пали си нормално според мен. Не знам къде се намира релето на свещите за подгряване, за да проверя да ли не е от него.Благодаря за отговорите.

Коментар

Ilia74 написа:
        Не мога да преценя.Колата я имам от скоро.Пали си нормално според мен. Не знам къде се намира релето на свещите за подгряване, за да проверя да ли не е от него.Благодаря за отговорите.
        Релето е под стойката на акумулатора в задната част,но то се управлява от компа!Така че ще има заигравка да се разбере кое не е наред.

Коментар

Релето е електронно / с много крака / и проверката му не е лесна. Ако палиш нормално при по-студено време не му обръщай внимание.Ако те дразни виж като не свети лампата дали имаш ток на свещите.

Коментар

Възможно проблема да е в таблото, имаш ли други проблемни крушки или уреди?Лятото имах проблем с оборотомера, причината: лоши връзки в таблото.Решението -- чети поста на hitmanspy.

Коментар

я и аз да попитъм нещо колко секунди е времето зя подгряване(свети лампата)и целогодишно ли ви подгрява дори и + 35градуса като е?

Коментар

benzol написа:
                я и аз да попитъм нещо колко секунди е времето зя подгряване(свети лампата)и целогодишно ли ви подгрява дори и + 35градуса като е?
                Конкретно за ТД100 незнам, но имам наблюдение върху други 2 дизела на Фият. 1.9 JTD подгрява за части от секундата (ако съдим по лампата) при 35 градуса, но 1.7 Д не му дреме много колко е топло и си подгрява мъжката (колата е 90-та година и няма и грам електроника).

Коментар

benzol написа:
                  От време на време карам фиат мареа TD100 лампичката за подгряване свети 2-4 секунди целогодишно ,но аз я паля винаги на седмата секунда след загасването на лампата /просто си броя до 7/.При мен винаги така пали независимо от температурата навън.Интересното е че ако не спазя тази процедура не пали нито на -20 нито на +35 градуса .

Коментар

pantofi написа:
                    benzol написа:
                    От време на време карам фиат мареа TD100 лампичката за подгряване свети 2-4 секунди целогодишно ,но аз я паля винаги на седмата секунда след загасването на лампата /просто си броя до 7/.При мен винаги така пали независимо от температурата навън.Интересното е че ако не спазя тази процедура не пали нито на -20 нито на +35 градуса .
                    и при мен свети в тоя интервал и аз винаги чакам още някоя секунда след като угасне и тогава паля,ама значи нема проблем не е само моята

Коментар

Ха и аз съм така , -30 +40 няма значение , не подгрее ли няма запалване... явно са си така ТД100
                      Fiat Marea Weekend
                      HLX 1,9 TD 100
                      1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Коментар

Интересно, аз също имам ТД 100, пък когато е топло времето, пали без дори да се изчаква, а ако се изчаква са нужни около 2 секунди. При студено време с гасненето на подгряването запалва веднага. За пример при 0 градуса чакам около 4 секунди. При -10 съм чакал около 6-7 сек.
                        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
                        X