Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo 19 jtd - червена лампа и съобщение OIL PRESS LEVEL LOW

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo 19 jtd - червена лампа и съобщение OIL PRESS LEVEL LOW

Здравейте на всички аз съм нов тук но от доста време карам италиански автомобили но това стило ме разбиот вчера започна светва червена лампа като двигател и ми изписва OIL PRESS LEVEL LOW и колата гасненивото на маслото е на максимум ,маслото е сменено преди 1000 километра.Прави го много често не може да се кара .Благодаря предварително на всичкиПреместена. Редактирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Дори и с лош английски си го преведи сам

Коментар

Трябва диагностика

Коментар

Има вероятност да ти е запушена цедката в резервоара от "качествена" нафта. На мен точно такъв беше проблемът. Изписваше Engine Fault и след това OIL PRESS LEVEL LOW и колата гаснеше.
        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
          Има вероятност да ти е запушена цедката в резервоара от "качествена" нафта. На мен точно такъв беше проблемът. Изписваше Engine Fault и след това OIL PRESS LEVEL LOW и колата гаснеше.
          Е как от запушена цедка на резервоара няма да качи налягане на маслото? Провери си нивото на маслото на студен двигател и на равно място, смени си и масления филтър и гледай да е склапа, ако маслото не е сменяно скоро и наближава смяната му е хубаво дасе подмени. Проверете и датчиците за ниво и налягане на маслото да не са дали фира. огледайте маслената помпа и ако ти се занимава може да се погледне смукателя. Ако ще сманяте маслото и не е правена промивка на двигателя не е лошо да се направи и една такава преди да се смени маслото. И най важното провери състоянието на маслото. Щото после да няма тема от типа "Надрани лагери на КВ - що така?"
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Нивото на маслото на студен двигател лъже, обикновенно показва повече. Загряваш до работна температура на равно, гасиш и след 10 минути проверяваш нивото.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
              Нивото на маслото на студен двигател лъже, ......
              Що ?
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                tambuhtaneca написа:
                Е как от запушена цедка на резервоара няма да качи налягане на маслото?
                Компа гаси принудително двигателя и оттам изписва Low Oil Pressure.....При мен от цедката в резервоара правеше мизерии, други опции за принудително гаснене са проблемен регулатор на помпата и съответна грешка - Р1671, а може да е и блокирал регулатор от боклуци P0191
                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

S_BANKOV написа:
                  wwalker написа:
                  Нивото на маслото на студен двигател лъже, ......
                  Що ?
                  Различните производители препоръчват различно. Например Мерцедес по спомен препоръчват проверка на загрял вдигател 5-10 минути след като е изгaсен. Според сервизното ръководство на FIAT (Haynes) и двата метода са правилни, цитат:Engine oil levelBefore you starto Make sure that your car is on level ground.o Check the oil level before the car is driven, or at least 5 minutes after the engine has been switched off.If the oil is checked immediately after driving the vehicle, some of the oil will remain in the upper engine components, resulting in an inaccurate reading on the dipstick!
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

по принцип разликата в нивото на маслото при студен и топъл(90гр) двигател е минимална(1-2мм на щеката)колега да не би маслото да ти е малко над максимума?
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Колеги, как ще дава НИСКО НАЛЯГАНЕ НА МАСЛОТО, а той ще има повече масло ?!?! Тази грешка я даваше едно Седичи и отиде за смяна на лагери долу.... Те че бяха заминали, заминали бяха доста, но грешката остава и вече има странно тракане, май от първо бутало.... Скоро ще си каже точно какво е, ще пиша пак, дано помогне. Но докато не разбереш по-точно какво има и защо го пише, не е особено препоръчително да караш колата ... според мен де .... Ако не е просто развален датчик, може да си навлечеш повече проблеми и доста скъпи при това ... И тогава да няма ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_39
                      2006 Fiat Croma 1.9JTD MJet 8V 120hp - приказна беше!
                      2006 Fiat Ulysse 2.2JTD 128hp ....
                      2008 Lancia Delta 1.6 Mjet 120hp!

Коментар

Датчик колянов вал, също е вероятна причина, диагностиката най добре ще си каже!
                        Stilo 1.9jtd
                        Bravo 1.9TD

Коментар

Working...
                        X