Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

помощ за диадностика дебитомер жтд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

помощ за диадностика дебитомер жтд

здравеите колеги,може ли някой да помогне с разчитането на данните при диагностиката на дебитомера. колата е мареа 1.9жтд 105сс Диатностиката е направена на празен ход, но немога да разбера дали параметрите са в нормите или са занижени. Имам съмнение,че дебитомера работи но не както трябва. предварително благодаря ето прикачам и снимка:[img][/img]
    Прикачени файлове
    &&&&&&&&&&&&&

Търсачката не си ползвал, ама поне да беше прочел важните теми? Всеки път едно и също е безсмислено да се пише, ако няма кой да чете.

Коментар

Ще трябва да го провериш по време на движение.

Коментар

Пробвай с това . http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26645
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Колеги не знам дали на всички ЖТД дебитомерите се диагностицират по описания по горе начин,но в техническото ръководство на Стило дават,че 1,2 и 3 пин са за температурния сензор.Захранващото напрежение м/у 1 и 2 е 5в,което противоречи на твърдението,че на втори пин е 12в.Ето и превода от италиански:Тип CTN сензор е интегриран вметър въздушния и го изпраща към устройството за управлениече емисии (клеми 86 и 8,температурата на входящия въздух, информациятапозволява на контролера да коригираСкоростта на инжектиране поток и процент на използванеEGR.Захранващо напрежение (терминали 1 и 2конектор метър въздух): 5 Volt.Температура като функция на съпротивлението(терминали 1 и 3 дозиране на въздуха):Превода не е съвсем точен,но се разбира.При мен също показва 5в на пин 2.На 4 пин ми показва 12в напрежение.Пише също,че горещия слой се нагрява до 120гр.Ако някой наистина е в час нека обясни как са нещата.Пиновете ги броя от ляво на дясно както го е описал колегата.
          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
          X