Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоря ми свещ- трябва ли да сменям всички

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за телоподаващото-да,но трябва да имаш място.сиреч ако махнеш смукателните колектори и завариш с телоподаващо би трябвало да стане.а ако падне нещо в цилиндъра го вадиш с прахосмукачка през смукателния отвор,но задължително буталото да е в гмт .трудно е но няма как

Коментар

ivel написа:
      за телоподаващото-да,но трябва да имаш място.сиреч ако махнеш смукателните колектори и завариш с телоподаващо би трябвало да стане.а ако падне нещо в цилиндъра го вадиш с прахосмукачка през смукателния отвор,но задължително буталото да е в гмт .трудно е но няма как
      При мене свеща е над изпускателите и има място , но силно се съмнявам ако се завари горе нещо на ръба да хване.По скоро си мисля какво да пъхна в дупката в свеща което да я хване отвътре
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
        ivel написа:
        При мене свеща е над изпускателите и има място , но силно се съмнявам ако се завари горе нещо на ръба да хване.По скоро си мисля какво да пъхна в дупката в свеща което да я хване отвътре
        колега телеподаващото заварява само желязо(с обикноведна тел) така че спокойно започваш да наваряваш свеща като постепенно изтегляш на вън и като престанеш веднага с едни ХУБАВИ клещи хващаш заварката и отвиваш,заварката няма как да се захване за алуминиевата главадругият вариант е при стругар да ти направи 3-4бр болта с лява резба размер(4.25-4.35-4.4-4.45) и започваш да си правиш резба в свещта но имай в предвид че 4мм желязо е доста слабо и има вероятност да се скъса(според мене се е скъсало веднага щом корпуса на свещта се е скъсал)ходи ли по сервизите да питаш за инструменти за скъсани свещи дали иматпоследен вариант:караш си със скъсана свещ докато е твоя колата и си свиркаш
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

А телоподаващото с високо напрежение ли е? че ме е страх да не изгори нещо по електрониката.За каране с скъсана свещ е кофти пали по трудно и първите секунди се тресе и подскача. Сигурно беше -2 градуса сутринта.Интересното че като беше изгоряла свеща на 3 ти почти не се усещаше че му липсва свещ при паленето, а на 1-ви мн се усеща.
          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
            А телоподаващото с високо напрежение ли е? че ме е страх да не изгори нещо по електрониката.За каране с скъсана свещ е кофти пали по трудно и първите секунди се тресе и подскача. Сигурно беше -2 градуса сутринта.Интересното че като беше изгоряла свеща на 3 ти почти не се усещаше че му липсва свещ при паленето, а на 1-ви мн се усеща.
            като откачиш клемите на акумулатора няма страшно за електрониката
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

да допълня-заваряваш определен болт и после развиваш него

Коментар

ivel написа:
                да допълня-заваряваш определен болт и после развиваш него
                болта ще се скъса на заварката и нищо няма да стане
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Да кажа аз как го правя при скъсан болт..... Слагам подходяща шайба покрай скъсаното, така като почна да заварявам ако изляза навън ще заваря шайбата. Ако е на удобно място заварявам и после с чук чукам по самата заварка и така докато изградя достатъчно високо за да го хвана с нещо.

Коментар

Досега да бях демонтирал главата на автомобила.Според мен няма да стане изваждането по никакъв начин освен разпробиване което на място си е рисковано.На колко километра грубо е автомобила?Ако е над 100000 - 200000 км.една профилактика на главата и смяна на гарнитура изобщо няма да му е излишна.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колегата така и не отиде да му извадят свеща със специализиран инструмент,но дано се оправи и сам.
                      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Tornado написа:
                        Досега да бях демонтирал главата на автомобила.Според мен няма да стане изваждането по никакъв начин освен разпробиване което на място си е рисковано.На колко километра грубо е автомобила?Ако е над 100000 - 200000 км.една профилактика на главата и смяна на гарнитура изобщо няма да му е излишна.
                        излишни са парите за гарнитура и труд по сваляне/качване на главата и изгубеното време за това упражнение когато не е нужно
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Щом пали и върви.......за кво да се мъчи колегата.Само да не се отвря предния капак при запален двигател..
                          Fiat Punto 1,7 td
                          Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Коментар

ако се завари подходящ болт няма да се скъса.но просто няма много място.трябва да махнеш рейла,тръбичките,см.колектори и т.н. и все пак няма невъзможни работи.иначе подкрепям колегата за ревизия на главата и клапаните,но всичко зависи от бюджета

Коментар

какво стана колега отвили свещта и как?
                              Bravo 1.9d 97г

Коментар

Извадихме я колеги. Взех обратен метчик 5 мм и флашка. Минахме на струг един удължител от гедоре и му нарязахме резба.Отвора на свеща вътре беше 4.23 мм и беше идеален за навиване на метчик 5-ца.Получи се това на снимката. Първоначалната ми идея беше като се завие докрай широката част да подпре отгоре свеща и да я отвие, но нямаше шанс да стане и щеше да се скъса накрайника.Затова решихме да разпробием горната част на свеща с резбата, и да ползваме накрайника като обратен чук.Разпробиването го направихме с бургия 6.5 мм и е необходимо много да се внимава с отвора в главата.После с доста почукване навън и навътре с приспособлението от снимката и пръскане с WD парчето от свеща излезе.Запалих го без свещ за да издуха стружки и боклуци от отвора навън.Минахме резбата с метчик 8 х 1, и пак палене с отворен цилиндър да издуха стружките.Тази свещ заради нагара по стеблото нямаше никакъв шанс да излезе с отвиване, преполагам конуса долу не е уплътнявал добре и е набивало сажди нагоре около стеблото.В сервизите ползват инструмент като този https://www.youtube.com/watch?NR=1&v...ture=endscreen и действието е същото разпробиване и издърпване.Ако някой има същия проблем да свирка- моя приятел с който го правихме се справи много добре и инструмент за ваденето вече има.
                                FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Working...
                                X