телоподаващите били отживелица-пълни глупости ,говорещ ги човек който не е запознат.не случайно струват хиляда и кусур лева
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгоря ми свещ- трябва ли да сменям всички
Collapse
X
-
nsn написа:Airfan написа:Да, изказвам неподготвено и непрофесионално мнение, но пък е мнение на препатил. Всеки си преценя все пак.
Коментар
-
Утре ще ида при един приятел който има такова http://www.zimber-tools.com/product....ct=379Само че проблема е че вътрешния диаметър на тръбичката на свеща го измерих около 4.5 мм, а в комплекта има 4 и 6мм.Иначе ако падне нещо вътре си мисля за вариант 7 + махане на дюзата и надуване от отвора на свеща с компресор да изкара през дюзата.Обаче и нейния отвор май не е много по голям.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
nsn написа:BO написа:nsn написа:проблема в скъсаната свещ не е нагара-пишете глупости ако беше проблем нагара свеща щеше да се отвие и счупи където е нагревателната част а не да се скъса в металната частA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
По тоя повод - дайте идея за развиване на свещ, която не помръдва...Вчера се опитаме да сменим една от моите, която предаде богу дух - на трети цилиндър.Да, ама не. Не помръдва... На абсолютно студен двигател - непален повече от 6 часа, като преди това не беше загрял.Майсторчето понапъна, ама аз му викам - Днеска не ми се къса свещ, пробвай, ако не става ще го мислим. Та и така стана.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Днес продължихме да го мъчим без успехС екстрактора не стана- нави се и разкъса горната част на свеща.Набих един накрайник за торкс и имах частичен успех- мръдна мъничко но превъртя.Сега сме изскубнали цялата тел от вътре, свеща е куха до нагревателния елемент.Пилнахме един удължител от гедоре на 4.2 мм. на струга(свеща вътре е 4.23 мм), направихме му накатка, и го набихме с някакво уж специално зелено анаеробно лепило около 3.6 см навътре в свеща.Утре сутринта ще го мъча дано е хванало.Притеснява ме че свеща беше мазна отвътре от WD-то и незнам дали ще хване лепилотоКакъв е ефекта от нагряването при работа на мотора върху това лепило?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
FGRC написа:Загрей леко мотора и тогава опитайте.То при всички положения трябва да я извадиш иначе нещата само ще се влошават.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
infineon написа:Днес продължихме да го мъчим без успехС екстрактора не стана- нави се и разкъса горната част на свеща.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
infineon написа:Днес продължихме да го мъчим без успехС екстрактора не стана- нави се и разкъса горната част на свеща.Набих един накрайник за торкс и имах частичен успех- мръдна мъничко но превъртя.Сега сме изскубнали цялата тел от вътре, свеща е куха до нагревателния елемент.Пилнахме един удължител от гедоре на 4.2 мм. на струга(свеща вътре е 4.23 мм), направихме му накатка, и го набихме с някакво уж специално зелено анаеробно лепило около 3.6 см навътре в свеща.Утре сутринта ще го мъча дано е хванало.Притеснява ме че свеща беше мазна отвътре от WD-то и незнам дали ще хване лепилотоКакъв е ефекта от нагряването при работа на мотора върху това лепило?Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Ваденето на скъсана свещ е дълга и отвратителна занимавка. Не са много хората които се наемат да го правят, а не са много тези притежаващи комплект за вадене на скъсани подгревни свещи. Но при едно 80% от случаите телоподаващото играе главна роля при ваденето. И другото лошо нещо на ваденето на такава свещ(поне за клиента де), е че майсторите които се захванат с това искат едно 100-150лв на свещ (разбира се зависи и от модела на колата и трудността).
Коментар
-
Не стана с лепилото. Държеше но като напънах се изплъзна.Понеже отвора е дълбок си мисля още 2 варианта1. Да навия обратна резба, навивам шпилка и я законтрям в горния рай на свеща с гайка да не се навива надолу. Не искам с конусни че свеща е доста тънка и опитва да раздуе.Проблема е откъде да намеря шпилка и метчик на 4.3 мм2. Да набия някакъв квадрат от твърдо желязо с остри ръбове вътре и да мъча с него?С телоподаващото какъв е варианта? Да заварявам горе по ръба на скъсаното?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар