Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоря ми свещ- трябва ли да сменям всички

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгоря ми свещ- трябва ли да сменям всички

Вчера сутринта на едно много студено място почна да мига индикатора за подгряване.Утре ще ги откача да меря коя е изгоряла.Въпроса ми е дали може да сменя само една и да сложа по скъпа например Беру, или да сменя и 4 те с някакви по евтини?Има ли някакви хватки за да не ги скъсам при отвиване?И ако някой знае с кой номер гедоре се отвиват на 1.3 M-JTD
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Само изгорялата, търсиш Искра.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Тогава не може ли да е по скъпа?Тук гледам по различен начин греят: http://www.youtube.com/watch?v=FR8qyQ6bmVc
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

На достъпно място са. Сменяш само изгорялата. Трябва ти дълбок камък 8.пп. После мисля, че трябваше да изчистиш грешката иначе пак мига индикацията. Тя колата ще си каже.

Коментар

Щях да ти препоръчам да и намокриш резбата със спирачна течност, но не зная дали няма да е лошо за двигателя ако тя влезе вътре.
          FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

infineon написа:
            emzo написа:
            Тогава не може ли да е по скъпа?Тук гледам по различен начин греят: http://www.youtube.com/watch?v=FR8qyQ6bmVc
            Всъщност може да сложиш, каквато марка искаш, реално всички имат малка разлика, но смятам, че Искра се доказаха като читави
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Моя съвет е БОШ-0 250 203 002
              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

бош,ама и той има много ментета,така,че и аз съм за искра

Коментар

Май скъсах една подгревна свещ

Една от свещите беше прекъснала. Отви се супер лесно без никакво усилие.Съседната беше 1.5 ома и тя се отви лесно.На 1 цилиндър беше 0.8 ома и почна да се отвива трудно с скърцане. Назад изобщо не иска да върви.Резбата наполовина се е отвила и се вижда отвън, но ми се струва че като я въртя вече само скърца и не излиза по навън.Това отдясно е изгорялата свещ.Къде се късат и какво да правя сега?С това на снимката ги отвивах не ми се вярваше че с него ще я скъсам.
                  FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Пръскай я с някакъв спрей, нафта или каквото там ти е под ръка и върти напред-назад по 1 оборот примерно. Вероятно резбата е повлякла и затова е трудно.

Коментар

Напръскай обилно с ВД-40 и изчакай 1/2 час.Свеща най вероятно си я отвил но корпуса и е клеасал доста.Като ги гледам те влизат доста дълбоко в главата и от там идва проблема.Раздвижи я добре и дърпай с въртеливо движение.При всички положения трябва да я извадиш.Слагай ВД и по смело.
                      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
                        Напръскай обилно с ВД-40 и изчакай 1/2 час.Свеща най вероятно си я отвил но корпуса и е клеасал доста.Като ги гледам те влизат доста дълбоко в главата и от там идва проблема.Раздвижи я добре и дърпай с въртеливо движение.При всички положения трябва да я извадиш.Слагай ВД и по смело.
                        Както пише колегата, даже може като изчакаш спрея да подейства- дръж някакво трупче над гнездото на свещта, а друг да запали колата и се молиш компресията да избие остатъка.
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Само внимаваи ако отлети да не си наоколо.....
                          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Колко теми ще има за твоите свещи бе, колега?! Да взема да ги събера, а?

Коментар

Скъсах я Пръсках я, чаках пак пръсках, напънах малко и се скъса между резбата шестограма.Резбата наполовина почти е излязла и стърчи но има още дето не се е отвила. Кое точно запира? Да не би графитената част да е станала като конус по широка от тръбичката?
                              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Working...
                              X