Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропащо JTD - Решено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропащо JTD - Решено

Здравйте опитах се да пиша в темата на gumzata ,но се оказа че е заключена значи като гледате неговия клип все едно е мойто браво с разликата че при мен се получава така след като не съм е карал 5-6 дена за оклоло 30-40сек трака така и се оправя, лятото го няма това тропане ,проверил съм маслото.Даите съвет от какво може да е така.
    Fiat Bravo 1.9GT GTD105

Направи и ти едно клипче,че при него съмненията са за лагер в коляно-мотовилковия блок ,а при тебе казваш че причуква само първоначално.Как дига маслото колата.Вероятно проблема при теб не е същия.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Ами както казах килипа е все едно моята кола с разликата че след 30сек се оправя явно качва маслото ,за сега след консултация с един куп майстори и събиране на мнения 99% е отворен клапан на маслен филтър като го сменяще пиша пак дали е било от това.
      Fiat Bravo 1.9GT GTD105

Коментар

Ако качва маслото след 30-40 секунди смятай,колата има проблем.Лампата гасне ли веднага или свети по дълго време.Ако е така скоро ще започне да чука постоянно.Правено ли е нещо по картера на тази кола.

Коментар

Лампата гасне за 3-4 сек.Колата дойде от италия с заваряван картер има 20см алу.заварка но незнам дали са правили нещо по масленатапомпа ,ако имаш в предвид това.
          Fiat Bravo 1.9GT GTD105

Коментар

Може да има някакъв проблем в сондата на маслото или тръгнал някой лагер.Моят съвет е да я прегледат колата/лагери и м.помпа и сонда/.Ще стане по голяма беля ако чукането е същото като на клипа на колегата.

Коментар

defender359 написа:
              Лампата гасне за 3-4 сек.Колата дойде от италия с заваряван картер има 20см алу.заварка но незнам дали са правили нещо по масленатапомпа ,ако имаш в предвид това.
              Зарко, да ти свалят картера и да се види смукателя на маслената помпа. Щом е заварян картера, може и по маслената помпа да има поражения. Какъв е вискозитета на маслото?
              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Сложи маслен филтър Champion F107. Има ги в Руди 96 на цена 5 лв и някакви стотинки и ти гарантирам, че са хубави и са точно за твоя и моя мотор. Ако и тогава не гасне лампата значи наистина имаш проблем с нещо по мотора вътре.

Коментар

Проблема се откри оказа се че аз не съм определил правилно от къде идва звукаа имено дефектна демферна шайба като престой на студа става така и звука се разнася и е трудно да се определи от къде идва свалихме е снощи сложихме нова и би трябвало всичко да е ок.Благодаря на всички за съдеиствието.
                  Fiat Bravo 1.9GT GTD105

Коментар

defender359 написа:
                    Проблема се откри оказа се че аз не съм определил правилно от къде идва звукаа имено дефектна демферна шайба като престой на студа става така и звука се разнася и е трудно да се определи от къде идва свалихме е снощи сложихме нова и би трябвало всичко да е ок.Благодаря на всички за съдеиствието.
                    звука от демферна шайба и този от тропане на лагер са еднакви колкото и моят фиат и една S-класаи какво значи би трябвало нали като сте сложили новата шайба сте запалили колата и сте чули как работи(добре или зле) или сте оставили първият старт с новата шайба да е на сутринта?
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

+1.ха-ха

Коментар

defender359 написа:
                        вие сте ***Модерирано*** ОЩЕ ОТПЪРВИЯ МИ ПОСТ ВИ КАЗАХ ДА ПУСНЕТЕ ВИДЕО ЗА ДА БЪДЕН ОТДЕРЕФЕРЕНЦИРАН ТЪПИЯ ПРОБЛЕМ НО ВИЕ СТОИТЕ НАД ТИЯ НЕЩА.ЗА ВАЗ НЯМА МЯСТО В ТОЯ ФОРУМ-ФОРУМ НА ХОРА КОИТО ОБИЧАТ ИТАЛИАНСКИТЕ АВТОМОБИЛИ И КОИТО ГИ БОЛИ ЗА ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ ПО КОЛИТЕ НИ И ГОТОВИ ДА ПОМОГНАТ НА ВСЕКИ КОЛЕАГА В БЕДА.ВЪВРВЕТЕ СИ.Разбирам възмущението Ви колега, обаче не е това начина. Считайте го за неофициално предупреждение. Все пак имате рожденден .Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Да приемам забележката ви.Извинявам се за избухливоста и пожелавам на всички в тоя форум повече щастие и ЗДРАВЕ и нека вятъра духа в гърба ни.

Коментар

Ами да напиша финален пост . Както сте разбрали не разбирам нищо от коли все паквсеки си има област в която е добър . Сега колко се е различавал звука от килпа не съм сигоренно е факт че след смяната на демферната шайба количката стана перфектна няма шумове,траканияи т.н. Шайбата беше пред разпадане изкарал съм късмет ,че не станала беля.Ами това е дано съм бил полезен с моя проблем.
                            Fiat Bravo 1.9GT GTD105

Коментар

Working...
                            X